KV Mechelen haalt 5 miljoen euro op via fans

Photo News
Vijf miljoen euro. Zoveel heeft KV Mechelen opgehaald via obligaties voor supporters. Geld waarmee de club wil investeren in een nieuwe tribune en oefencomplex. 

Anderhalve maand geleden bracht KV Mechelen obligaties op de markt waarin zijn supporters konden investeren. De minimale instapkost bedroeg 1.000 euro - een symbolisch getal dat verwijst naar het bedrag dat de supporters in 2003 konden storten bij de vereffening. De rentevoet lag op 4,25%, de termijn op 7 jaar. Malinwa hoopte tegen 27 december vijf miljoen euro op te halen via de fans. En dat is nu ook gelukt. “De laatste schijf kwam net voor de wedstrijd op Moeskroen binnen. Dit is een geweldig resultaat”, aldus algemeen directeur Frank Lagast. 

Naast de vijf miljoen via de fans wil de club ook tien miljoen euro binnen trekken via obligaties van 100.000 euro voor professionele investeerders. Die blijven nog enkele maanden lopen. 

Met de opbrengsten van die obligaties gaat KVM zijn toegenomen schulden op korte termijn wegwerken. In één jaar zijn die opgelopen van bijna 4 miljoen naar ruim 11,5 miljoen euro, grotendeels te wijten aan de bouw van de nieuwe hoofdtribune. Daarbovenop is een stijging van het budget in enkele jaren tijd van 14,5 naar 25 miljoen euro het grote doel. Een nieuwe tribune en oefen/jeugdcomplex behoren tot de plannen. 

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joerikv Van Baelen

    Aan mr coopman. Straks ga je bij je bank nog moeten betalen op je spaarboekje. Je moet niet , je mag ,en als je je geliefde club mee kan helpen. Op dit moment heb ik liever mijn centjes bij de club , dan op de bank waar het helemaal niks opbrengt. Niet niks 4,25% . Da's 4x zoveel als op de bank. En dat op een heel korte periode.... ieder doet met zijn centjes wat hij wil mr cool man. Dus sssssssssst....

  • Luc Verstraelen

    Willem Coopman.Als u geen kennis heeft van het reilen en zeilen bij KV Mechelen moet u er op ook geen commentaar geven.Er loopt reeds een aantal jaren een obligatie lening bij de club. De intresten hierop worden elk jaar keurig en op tijd uitbetaald.Zet u uw centjes waar bij een gewone bank.Al eens gehoord wat inflatie met uw centen doet?

  • Willem Coopman

    Investeren in voetbal? Niemand met gezond verstand doet zoiets, trouwens hoe durft een club aankloppen bij de fans terwijl ze op te grote voet leven. Die zien hun geld nooit terug!