KV Mechelen geeft fan zelf 17 maanden stadionverbod na Hitlergroet

Photo News
KV Mechelen geeft de supporter die de Hitlergroet bracht naar een speler van Charleroi 17 maanden stadionverbod. De 41-jarige man uit Puurs riep ook tot drie keer toe "vuile neger" naar middenvelder Marco Ilaimaharitra, die afkomstig is van Madagaskar. De rechtbank had de man eerder al een stadionverbod van 3 maanden gegeven, maar dat vond KV Mechelen dus niet genoeg.

"De persoon in kwestie is herkend door de speler van Charleroi en door andere getuigen", zegt Gert Van Dyck, voorzitter van het Malinwa Supportersorgaan. "We zijn met hem in gesprek gegaan. Als familieclub moesten we een sterk signaal geven en een strenge straf opleggen."

De man riskeert ook nog een jaar cel voor het aanzetten tot haat en discriminatie. 

LEES OOK. Racisme in het voetbal blijft groot probleem, “maar in België geven we wél krachtig signaal”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jacqueline van langenhove

  Zeventien maanden niet kijken naar deze cheaters(KVM) is eigenlijk een beloning.

 • alfons moons

  Racisme is niet op zijn plaats laat dat duidelijk zijn ! Maar leg me eens uit hoe de speler die bepaalde persoon heeft erkend ? Daar pas ik voor iemand aanduiden in het heetst van de match tussen tierende en joelende supporters ! Wie van de drie misschien ?

 • Sam Valkenborgs

  Op de tv beelden zie je een jonge vrouw ook we Hitlergroet maken en vele keren na elkaar. Waarom horen we daar niets van terwijl iedereen haar goed in beeld ziet ?

 • Hubert Wouters

  Het wordt tijd dat men dergelijke schurken daar pakken waar het het meest pijn doet. Goede beslissing van KV Mechelen.

 • Steve Depelchin

  Goed gedaan