KV Mechelen en Wouter Vrancken vinden akkoord over verbeterd contract: “Blijk van appreciatie”

Wouter Vrancken.
BELGA Wouter Vrancken.
KV Mechelen en trainer Wouter Vrancken (40) gaan nog een tijdje met elkaar door. De succescoach en Malinwa hebben gisteravond laat een akkoord gevonden over een verbeterd contract. Vrancken schermde sinds het ontslag van Felice Mazzu met interesse van Racing Genk, maar hij was er nooit topkandidaat.

Een investering in de toekomst is het, het verbeterde contract dat KV Mechelen aan Wouter Vrancken gegeven heeft. De club houdt de architect van het huidige succes aan boord, Vrancken krijgt meer inspraak in het sportieve beleid op lange termijn en ook de spelers weten waar ze aan toe zijn.

“Kandidaat op de long-, de short- of welke lijst dan ook: het was het signaal om met onze coach rond de tafel te gaan zitten”, zegt Dieter Penninckx, de sterke man van KV Mechelen, op de clubwebsite. “Wouter heeft geweldig werk verricht en daarnaast is hij zeer loyaal tegenover de club. Hij was de eerste om, ongeacht 1B of 1A, bij KV Mechelen zijn contract te verlengen. We gaan in het kader van onze langetermijnsvisie  absoluut verder met Wouter.”

Vrancken hielp Mechelen de voorbije maanden aan promotie naar 1A, bekerwinst én de huidige vierde plaats van Malinwa in de Jupiler Pro League.

Vrancken: “Verlenging is een blijk van appreciatie”

Wouter Vrancken versloeg deze middag met KV Mechelen Racing Genk in een oefenwedstrijd op het veld van ASV Geel. Na de match reageerde hij op het openbreken van zijn contract.

Dat heet dan het ijzer smeden als het heet is. Wouter Vrancken maakte van de Genkse interesse gebruik om zijn contract in Mechelen op te waarderen. Vrancken reageerde op die verlenging na de met 1-0 gewonnen oefenmatch tegen Racing Genk in Geel. “Ik ben heel tevreden”, zei Vrancken, die gisterenavond laat een akkoord bereikte met KV over een verbeterd contract voor onbepaalde duur. “Dit is een blijk van vertrouwen en appreciatie. En naar de buitenwereld is dit een mooie manier om te zeggen dat we het echt goed hebben met elkaar en dat we graag samen verder willen.”

Vrancken stond op de longlist van Racing Genk om Felice Mazzu op te volgen, uiteindelijk haalde hij de shortlist niet, maar schotelde KV Mechelen hem wel een nieuw contract voor. “Racing Genk was niet concreet, maar Mechelen heeft pro-actief gehandeld. Het momentum om rond de tafel te zitten was er. Voor mij moest niets, maar Mechelen wilde met dat nieuwe contract ook graag wat extra zekerheid inbouwen. Met deze nieuwe verbintenis is dat ook gebeurd.” 

BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Super coach bravo om te blijven Succes verder voor KV Mechelen ...

 • Katrien VMarke

  Knap van zowel KV als Wouter Vrancken. Wat een mooi parcours hebben die de voorbije 2 jaar afgelegd, ondanks alle extrasportieve hinderpalen. Tot spijt van wie het benijdt, KV Mechelen heeft met minste budget uit JPL puur op sportief vlak (kan niet gezegd van alle jaloerse ‘supporters’ en ploegen...) een voorbeeldfunctie.

 • Maria van de Beek

  Goeie coach en prima kerel denk ik, maakt het zich alleen zo moeilijk door niet eerlijk te communiceren over dat gefix. Het is vermoeiend om te zien dat hij weer eens in de aanval moet gaan om de fouten van zijn eigen club te verdoezelen. Dat staat het hem niet daar is hij veel te integer voor lijkt mij. Dat is niet goed voor zijn reputatie, zijn enige manco als hij hogerop wil geraken.

 • Marcel Caers

  Heeft het perfect gespeeld want het kwam goed uit

 • Johan Hendrickx

  Is vooral interessant voor Vrancken bij een eventueel ontslag