KV Mechelen aanvaardt schorsing voor De Witte niet

PHOTO_NEWS
KV Mechelen aanvaardt het voorstel tot minnelijke schikking van één speeldag schorsing voor zijn kapitein Seth De Witte niet. De club zal zijn speler dinsdag verdedigen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal. KV Mechelen liet alvast weten de vrijspraak te zullen vragen. "Voor ons voldoet de uitsluiting op zich al."

Het Bondsparket van de KBVB had vandaag een schorsingsvoorstel van één speeldag en een boete van 400 euro voorgelegd aan KV Mechelen-aanvoerder Seth De Witte voor de rode kaart die hij afgelopen weekend pakte in de met 3-0 verloren partij op het veld van KV Kortrijk. De middenvelder pakte zijn rode kaart in de 67ste minuut, bij een 2-0 stand, en bij een counter van KV Kortrijk. Daarbij schopte hij de doorgebroken Kortrijk-speler Tuur Dierckx - een huurling van Club Brugge - onderuit ter hoogte van de middenstip. Scheidsrechter Luc Wouters twijfelde niet en trok rood.

Het gevolg is nu dat Malinwa zich met de speler mag gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie. Als die de vordering van één speeldag handhaaft, mist KV Mechelen zijn kapitein vrijdagavond in de partij tegen AA Gent.