Jonge debutanten helpen KVM aan knappe 7 op 9: “Sorry Anderlecht-fans, maar dat tijdrekken moest nu eenmaal”

Bouzian en Vranckx maakten een goede indruk.
Belga/PN Bouzian en Vranckx maakten een goede indruk.
'In youth we trust', klinkt het bij Anderlecht. Maar ook bij KV Mechelen mochten twee youngsters vanavond - door omstandigheden - debuteren in 1A. Aster Vranckx (16) viel in voor de geblesseerde Van Cleemput. Doelman Sofiane Bouzian (19) verving Thoelen, die rood kreeg.

"Van Vranckx gaan we nog veel horen", klonk het bij KV Mechelen vorige maand op stage. En hier is hij al. De youngster maakte vanavond in het Lotto Park zijn debuut in 1A, drie weken nadat hij zijn profdebuut maakte in de Supercup. De middenvelder genoot zijn opleiding in Mechelen, dat hem op zijn dertiende wegkaapte bij Woluwe-Zaventem. Hij maakt pas sinds dit seizoen deel uit van de A-kern van Malinwa. Piepjong is hij - amper 16. Maar 't is geen knaapje. Sterke en grote kerel (1m83). Impressionant voor zijn leeftijd. In Mechelen verwachten ze veel van hem. Daarom ook dat ze Vranckx vorig jaar al een contract lieten tekenen - interesse van Racing Genk en Club Brugge werd zo afgewimpeld. 

Vranckx in duel met Thelin.
BELGA Vranckx in duel met Thelin.

Tijdens de voorbereiding maakte hij indruk. Zowel op training als in de oefenmatchen. "Hij speelt als een patron", vertelde Wouter Vrancken al. De coach is fan en twijfelde zelfs om Vranckx in de Supercup tegen Genk in de basis te droppen. Toen viel de younster twee minuten voor tijd in. "Ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan", glimlachte Vranckx toen.

Dat hij zich dan maar schrap zet. Vanavond viel hij in minuut 38 in voor de geblesseerde Jules Van Cleemput. Zijn eerste minuten in de competitie op het veld van Anderlecht - er zijn ergere plaatsen om je debuut in 1A te maken. Malinwa viel nog voor rust met tien. Vranckx en co moesten zich dus nóg meer beperken tot verdedigen. Met Schoofs en Corryn aan zijn zijde moest hij acteren als buffer voor de defensie. Gedisciplineerd deed hij zijn werk. Af en toe liet hij zien dat hij ook goed is met de voeten. Vranckx hield zich staande.

Sofiane Bouzian.
Photo News Sofiane Bouzian.

Hetzelfde kan gezegd van Sofiane Bouzian (19). De Marokkaanse jeugdinternational mocht net voor het rustsignaal opdraven toen Thoelen met een domme overtreding rood pakte. Bouzian mocht zich aan een helse opdracht verwachten. Met tien tegen thuisploeg Anderlecht... Maar veel werk kreeg hij niet. Wanneer hij moest komen, was hij er. Een keer kwam hij goed uit toen Thelin kon aanleggen, in het slot pakte hij een schot van Verschaeren. Goeie prestatie van Bouzian en 7 op 9 voor KV Mechelen.

“Ik ben zeer blij met dit debuut”, zei Bouzian na de match. “Ik speelde bij Anderlecht in de jeugd. Toen Thoelen rood kreeg, heb ik mij direct klaargemaakt en mezelf voorgenomen om alles te geven. Hier heb ik hard voor gewerkt. Druk kende ik niet. Mijn vader zette in de jeugd altijd veel druk op mij, waardoor ik nu eigenlijk zonder druk kan keepen. Daar hoorde inderdaad ook tijdrekken bij. Sorry aan de Anderlecht-fans, maar zo heeft mijn vader het geleerd. Als je dat punt wil pakken, moet zoiets. Mijn ouders zullen trots zijn.” 

Aster Vranckx.
Photo News Aster Vranckx.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Van Mechelen

  Oook aan alle KVM- haters: toen KV door het slijk gehaald werd, door diezelfde pers dan nog, dan waren jullie wél hier aanwezig om zelf nog wat mee een pak negatieve dingen te plaatsen. Nu iedereen zich weer op het voetbal kan richten, zijn jullie daar weer....boeiend ploegske toch he die KV!!

 • kamiel De Vleeschouwer

  Aan alle KVM-haters zou ik willen vragen om de artikels over KVM te negeren dan hoeven anderen niet altijd hetzelfde geratel en dronkenmanspraat te lezen. Tijd winnen is van alle tijden en niveaus, dat zie je zelf bij jeugdwedstrijden. Er is altijd nog een scheidsrechter die daar kan tegen reageren. De doelman was niet fier op zijn tijd winnen maar op het punt dat ze behaalden. Triestige mensen die het anders interpreteren.

 • Bart Rigauts

  Mooi is niet, maar ik denk dat elke ploeg die met tien valt tegen een betere tegenstander, achteruit kruipt en tijd probeert te winnen. Of denken de supporters van RSCA hier dat hun keeper geen tijd gaat winnen als ze met 10 tegen een betere ploeg vallen en een punt kunnen rapen. @Bruno: Misschien een andere krant proberen, of gaan vissen? Dan moet je u ni druk maken in KVM.

 • Carol Vander Cruyssen

  @Eddy Van Assche: ik heb nog nooit een doelman rood weten krijgen voor tijdrekken, ook al doet hij dat 20 keer. Heel eenvoudig op te lossen: langer dan 5 seconden de bal in de handen houden of wachten met uittrappen meteen bestraffen met een indirecte vrije trap op de plaats, waar de bal werd opgeraapt. Zou vlug gedaan zijn en aanvallend voetbal zeker ten goede komen.

 • jozef van riel

  Trots zijn op het meest negatieve in de voetballerij? Schaamteloos tijdwinnen. Wel wel. Ik zou eerder beschaamd zijn!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00