Jankovic: "Van nul herbeginnen bij Mechelen"

Aleksandar Jankovic, voorzitter Johan Timmermans (m) en doelmannentrainer Philippe Vande Walle (r)
PHOTO_NEWS Aleksandar Jankovic, voorzitter Johan Timmermans (m) en doelmannentrainer Philippe Vande Walle (r)
KV Mechelen heeft Aleksandar Jankovic officieel voorgesteld als nieuwe coach. De pas 42 geworden Serviër, die Frank Vercauteren opvolgt, tekende een contract voor twee seizoenen en brandt van ambitie om aan zijn nieuwe job te beginnen. Ook kersvers keeperstrainer Philippe Vande Walle was van de partij.

"Dit is een enorme uitdaging", opende Jankovic de persconferentie. "Ik heb KV de voorbije jaren gevolgd en heb het gevoel dat er in deze club en in de spelerskern veel meer zit dan dat er uitgehaald werd. Ik wil er in ieder geval alles aan doen om KV op alle niveaus beter te maken, op organisatorisch vlak, op vlak van discipline, noem maar op", klonk het. "Deze club heeft een enorm potentieel. Er zal versterking komen, maar ook in de huidige kern zit veel potentieel".

De Serviër is geen onbekende voor de Jupiler Pro League. In 2009 trainde hij SC Lokeren, maar hij werd er al snel ontslagen. Ook was hij er assistent in 2005 en 2006-2007. Van 2010 tot 2013 had hij de Servische beloften onder zijn hoede. In augustus 2012 werd hij aangesteld als coach van Rode Ster Belgrado, waar hij in maart 2013 de laan werd uitgestuurd.

"We moeten van nul herbeginnen bij KV en dit project stond me enorm aan", stelde de Serviër. "Als je ziet dat de ploeg dit seizoen 51 tegendoelpunten kreeg en pas dertiende werd in de competitie, moet je vooral hard gaan werken. Zowel defensief als offensief is er bijzonder veel progressiemarge", klonk het.

PHOTO_NEWS
BELGA

"Mechelen boven Servië verkozen"
"Aleksandar heeft in zijn periode in Servië (bij de Servische beloften en bij Rode Ster Belgrado) veel roem geoogst door zijn manier van werken en spelen", stelde Timmermans. "Hij stond ook op het punt om een contract te tekenen als bondscoach van Servië, maar opteerde toch voor onze club. Met Jankovic moeten we terug naar het KV van vroeger, met gedreven en passioneel voetbal."

KV Mechelen heft er een kleurloos seizoen opzitten en volgend seizoen ligt de lat hoger. "Onze nieuwe coach is geroemd om zijn organisatorisch en aanvallend voetbal en kan spelers ook individueel beter maken. Bovendien heeft hij ook oog voor de jeugd en kan hij ook hen beter maken", klonk het bij Timmermans over de opvolger van Frank Vercauteren.

Naast Jankovic stelde Mechelen met Philippe Van de Walle ook nog een nieuwe keeperstrainer voor. "Ook hij is er enorm op gebrand om zijn stempel op KV te drukken", aldus Timmermans. "Zeker met zijn ervaring is hij de geknipte persoon om onze keepers nog beter te maken." "Ik was aan een nieuwe uitdaging toe", meldde de ex-keeperstrainer van onder andere Bergen, Club Brugge en de Rode Duivels. "Deze club heeft een familiale sfeer, gekoppeld aan professionele mensen. We zaten meteen op dezelfde golflengte"

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA