Engvall over boezemvriend en (voorlopig nog) ploegmaat Verrips: “Hij verdient een transfer”

Gustav Engvall en Michael Verrips op de Grote Markt in Mechelen.
smb Gustav Engvall en Michael Verrips op de Grote Markt in Mechelen.
Doelman Michael Verrips is hét gespreksonderwerp Achter de Kazerne. De Nederlander komt niet meer opdagen bij KV Mechelen om een mogelijke transfer naar Premier League-club Sheffield United af te dwingen. Zijn boezemvriend Gustav Engvall begrijpt zijn keuze. “Er valt hem niets te verwijten”, zegt de spits van Malinwa.

Gustav Engvall ziet met Michael Verrips zijn beste vriend vertrekken. “Michael verdient een transfer”, vindt hij. Alleen wordt de manier waarop niet geapprecieerd in Mechelen. “Ach, in deze wereld kan alles. Je kan hem niets verwijten, maar de voetbalwereld wel. Natuurlijk hebben we al gesproken. Maar Michael moet zijn verhaal zelf doen. Veel mensen wijzen met de vinger naar ‘Mikey’, maar dat is ongepast. Voordat ze met modder naar hem gooien, moeten ze eerst de situatie kennen. Michael is een topkeeper, dat hebben we vorig seizoen allemaal gezien.” 

“Als hij de club kan verlaten voor de Premier League, dan is dat een grote kans. Wie zou die niet grijpen? De spelers begrijpen zijn keuze.” Engvall liet deze maand op stage nog verstaan dat als Verrips zou vertrekken, het een ‘package deal’ zou moeten worden. “Maar dat wordt het niet”, grijnst hij. “Kijk, ik voel me goed in Mechelen en zal blijven. Dat is wat ik wil.”

Engvall in het Super Cup-duel tegen Racing Genk.
Photo News Engvall in het Super Cup-duel tegen Racing Genk.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Antoon Storms

    Matchfixing bewezen is 2 maal uitgesproken dus die doelman heeft gelijk,en zonder een andere interpretatie van het reglement was KV zeker gedegradeerd

  • Peeters Freddy

    Een transfer mag maar de manier waarop is onwaardig voor een prof. Verrips is een keeper maar moest het toch nog bewijzen in 1A.