Aleksandar Jankovic keert terug naar KV Mechelen

Aleksandar Jankovic keert terug naar de oude stal
Photo News Aleksandar Jankovic keert terug naar de oude stal
Aleksandar Jankovic is bij KV Mechelen de opvolger van de iets meer dan een week geleden ontslagen Yannick Ferrera. De 45-jarige Serviër ondertekende Achter de Kazerne een contract tot het einde van het seizoen en heeft als belangrijkste taak de rode lantaarn in eerste klasse te houden, zo maakte de club vandaag bekend in een persmededeling.

Voor Jankovic is het een terugkeer naar het oude nest, want eerder was hij al tussen 2014 en 2016 bij Malinwa aan de slag. In september vorig jaar vertrok hij er om zijn geluk te gaan beproeven bij Standard Luik. De 37-jarige Ferrera maakte destijds de omgekeerde beweging en trok van de boorden van de Maas naar Mechelen. De Serviër mag zichzelf stilaan expert van het Belgische voetbal noemen, want eerder werkte hij al drie termijnen bij Sporting Lokeren af. De eerste twee keer als assistent (in 2005 en 2006-2007), zijn laatste passage op Daknam was in 2009 als hoofdtrainer. Nadien werkte hij nog voor de Servische bond als beloftencoach.

Ferrera werd bij Malinwa de deur gewezen toen ze nog op de voorlaatste plaats stonden, maar twee nederlagen later (0-2 tegen Lokeren en 2-1 tegen Zulte Waregem) is de club rode lantaarn met acht punten. Komend weekend zakt KV Kortrijk naar Mechelen af, twee weken later wordt de heenronde in deze competitie afgesloten met een bezoek aan Charleroi, de huidige nummer twee in de stand.

Jankovic in mei 2014 met voorzitter Timmermans en Philippe Vandewalle, toen hij voor het eerst in Mechelen aan de slag ging.
Photo News Jankovic in mei 2014 met voorzitter Timmermans en Philippe Vandewalle, toen hij voor het eerst in Mechelen aan de slag ging.

"KV Mechelen in 1A houden"

"We hebben uitgebreid gesproken met Aleksandar", zo zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans. "Zijn grote voordeel ten opzichte van andere kandidaten is dat hij de spelersgroep en de competitie heel goed kent. Hij weet perfect wat zijn opdracht is: KV Mechelen in 1A houden."

Jankovic verliet vorig jaar tijdens het seizoen Malinwa voor een avontuur bij Standard. "Maar tijdens onze gesprekken werd duidelijk dat hij iets wil goed maken. Hij beseft dat een aantal supporters zijn vertrek nog niet vergeten zijn. Zijn motivatie is groot om dit weer recht te zetten."

Volgens berichten in de media zouden ook de spelers vragende partij geweest zijn voor een terugkeer van Jankovic. "Maar dat heeft voor onze beslissing niet meegespeeld", zo zegt Timmermans. "De coach moet de spelers nu op één lijn krijgen en resultaten neerzetten. We vragen dat alle supporters zich ook achter het team blijven scharen, zeker nu zaterdag thuis tegen KV Kortrijk."

Aleksandar Jankovic leidt donderdagochtend al meteen de trainingen. Voordien wordt hij officieel voorgesteld aan de pers. 

BELGA15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniel Cuypers

  Jankovic had geen club en is maar al te gelukkig nog eens een kans te krijgen van Mechelen. Dient zich morgen een andere en betere optie dan onze lantaarndrager aan, zal hij natuurlijk opnieuw zijn kar keren. Ondanks het spreekwoord zijn er toch nog ezels die zich tweemaal tegen dezelfde steen stoten.

 • Kris De Doncker

  Waarom zijn sommige zo pessimistisch tegenover Jankovic Was het dan zo slecht in zijn vorige periode als KV trainer Ik ben als supporter alvast content dat hij terug is

 • patrick morel

  Ferrera zit al in de wachtkamer om hem op te volgen als het niet lukt.

 • Frans Peeters

  De spelers vroegen naar Jankovic, ze hebben hem en nu moeten ze maar bewijzen dat ze de goede keuze hebben.

 • Frans Peeters

  Goede zet van KVM, de spelers willen Jankovic, ze hebben hem gekregen en nu is aan de spelersgroep om te bewijzen dat ze kunnen voetballen. Spijtige is dat de bouw van hun tribune voorgaat op het sportieve spel en dat de trouwe supporters het gelach betalen.