"Klaplong en inwendige kneuzingen voor Destorme"

Kristof Pieters
David Destorme heeft aan zijn zware verkeersongeval inwendige kneuzingen en een klaplong overgehouden. Breuken liep de middenvelder van KV Mechelen niet op. "De gezondheidstoestand van David evolueert goed", communiceerde KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans het laatste medische bulletin in 'Stadion'.

"Hij heeft wel een klaplong en heel wat inwendige kneuzingen. De laatste rapporten wijzen toch op een positief herstel. Momenteel verblijft hij nog op intensieve, maar in het beste geval zal hij de komende dagen naar een gewone kamer kunnen."

"Van blijvende letsels is weinig sprake. Hij heeft heel veel geluk gehad en dat beseft hij zelf ook. De klap was erg zwaar. Wat er precies gebeurd is? Wel, de spelers hebben de geboorte van het zoontje van Wouter Biebauw (doelman KVM, red.) gevierd. Daarna bracht David Seth De Witte naar huis. Die bood aan om te blijven slapen, maar David is toch vertrokken. Onderweg heeft hij zich even langs de kant gezet om wat te slapen."

"Vermoeidheid oorzaak"
"Daarna is hij verder gereden en opnieuw in slaap gevallen achter het stuur. Met de gekende gevolgen. Het parket van Dendermonde zal de komende dagen wel meer duidelijkheid geven. Het ongeval was zeer zeker een gevolg van vermoeidheid", wou Timmermans nog benadrukken in 'Stadion'.

Destorme was zaterdagavond met Mechelen aan de slag op het veld van OH Leuven (0-0). Enkele uren later, naar verluidt omstreeks 7 uur, verloor hij de controle over het stuur van zijn Mercedes op de E34 richting Knokke. De wagen belandde naast de weg, ging over kop en kwam tot stilstand tegen een boom. Destorme zat gekneld en kon pas na een uur door de brandweer worden bevrijd. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis AZ Nikolaas.

Kristof Pieters
BELGA
Kristof Pieters
PHOTO_NEWS
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters