KV Mechelen voert ethische code in voor bestuurders, medewerkers en spelers

Vorige week zette Johan Timmermans een stap opzij als voorzitter, maar zijn opvolger aanduiden is geen prioriteit voor KV Mechelen
Photo News Vorige week zette Johan Timmermans een stap opzij als voorzitter, maar zijn opvolger aanduiden is geen prioriteit voor KV Mechelen
Voortaan zullen bestuurders, medewerkers en spelers van KV Mechelen een interne ethische code moeten ondertekenen. Dat heeft de raad van bestuur van Malinwa vandaag beslist. Een nieuwe voorzitter is geen prioriteit. "We willen van het momentum eerst gebruikmaken om een nieuwe cultuur neer te zetten.”

"Zo'n code moet ervoor zorgen dat bestuurders de waarden van de club - verantwoordelijkheid, transparantie, eerlijkheid, respect en fair-play - in acht nemen", aldus Dieter Penninckx namens de raad van bestuur in een persbericht.

Elke bestuurder en medewerker, maar ook speler dient de code te ondertekenen als ze bij Malinwa aan boord willen blijven. "Zo krijgt iedereen een duidelijk kader voor wat kan en wat niet. Belangenconflicten kunnen zo vermeden worden. Enkel het belang van de club telt.”

"We willen een duidelijk signaal geven: de hele club, van bestuurder, speler tot medewerker, dient zich deze ethische code eigen te maken. In alles wat je doet in naam van KV Mechelen moet duidelijk zijn wat de ethische spelregels zijn. Want niemand is groter dan de club zelf.”

Vorige week zette Johan Timmermans een stap opzij als voorzitter, maar zijn opvolger aanduiden is geen prioriteit voor KV Mechelen. Eerst wil de 1B-club een andere werkcultuur installeren. "De ethische code is daarin een eerste stap. Iedereen, van supporter tot businesspartner, moet zich kunnen identificeren met Malinwa. Snel-snel formeel een nieuwe voorzitter aanduiden, is niet onze prioriteit. Daar nemen we even wat tijd voor.”

Ook de toekomstige werking van de raad van bestuur werd onder de loep gehouden. "Onze werking garanderen is onze focus. De club blijft draaien, zowel operationeel als financieel. Onze maatschappelijke rol, zoals onze inzet voor de jeugd- en communitywerking, willen we uitbreiden.”

Penninckx neemt samen met het tijdelijke directiecomité bestaande uit Hans Van der Biesen, Luc Leemans en Bram Scheerlinck de voorzitterstaken over. "De dagelijkse leiding is zo verzekerd. Op die manier kunnen we de komende maanden de ambities vorm geven en de structuur van de club verder uitbouwen", aldus Penninckx. 
46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peeters Freddy

  En als we onterecht moeten degraderen dan blijven we nog met 15000 supporters naar het stadion komen en aan al de betweters hier zou ik zeggen "de pot op".

 • Roger Duyssens

  Het is niet nu dat men met dergelijke show moet afkomen. Mechelen moet nu eigenlijk afwachten of ze schuldig of onschuldig verklaard worden. Sportief en financiëel de ploeg op de rails houden is nu alleen aan de orde. Nadat er een vonnis geveld is kan men terug ambities koesteren en dergelijke initiatieven nemen. Schuldig of onschuldig verklaard dit zal toch sporen nalaten.

 • Jurgen Van den Dries

  KV was de enige ploeg die durfde Moeskroen aan te klagen omwille van de makelaars. Ook was KV de eerste ploeg om het aantal spelers per makelaar te beperken tot 3 wat ook van die kant niet leuk gevonden werd. Spijtig dat hier heel veel commentaar wordt gegegeven enkel en alleen maar op basis van krantekoppen. Zoals Churchill zie: als je wil weten waarom democratie niet werk: ga maar eens praten met de man in de straat.

 • Bart Denys

  Net zoals dat RSCA nu 'malafide' makelaars geen maandelijkse pré meer zal betalen, toont deze beweging aan dat er in het verleden blijkbaar een loopje mocht genomen worden met ethiek. Het feit dat het in alle lagen van de club zat, toont dat iedereen ergens wel 'akkoord' ging met deze gang van zaken. Opeens moet er dringend een ethische code opgesteld worden.

 • Werner Tambuyser

  Amai,allemaal kenners hier!!!!! Jullie hebben allemaal de verkeerde job nu waarschijnlijk,zoveel talent dat er zit tussen de reacties