KV Mechelen vindt klacht Beerschot onontvankelijk

Een archiefbeeld uit een van de duels tussen beide teams vorig jaar.
Photo News Een archiefbeeld uit een van de duels tussen beide teams vorig jaar.
Beerschot vecht de licentie van KV Mechelen aan. “De klacht is volgens ons onontvankelijk”, klinkt het bij KVM. Beerschot had gehoopt dat de zaak voor de start van de competitie zou behandeld zijn. “Maar we willen de zaak warm houden.”

Beerschot betwist de licentie van KV Mechelen voor het lopende seizoen. De klacht dateert van begin juli. Pas drie maanden later behandelt de licentiecommissie de materie. Volgens het bondsreglement heeft een club waarvan een bestuurder geschrapt of geschorst is door een sportinstantie geen recht op een licentie. Bij KVM schorste ex-bondsvoorzitter Linard toenmalig Mechelen-voorzitter Johan Timmermans uit het uitvoerend comité.

Bij KV Mechelen zeggen ze in eerste instantie dat de klacht niet ontvankelijk is. “Er is niet aan de vormvereisten voldaan. En zelfs dan: volgens het bondsreglement heeft de voorzitter van de KBVB niet de macht om een bestuurder te schorsen.” Daarnaast wijst KVM erop dat alle bestuurders die voor het BAS veroordeeld zijn niet langer deel uitmaken van de professionele structuur van Malinwa.

Bij Beerschot beseffen ze dat de licentie van KV Mechelen voor dit seizoen wellicht niet meer zal ingetrokken worden. “We willen de zaak vooral warm houden”, klinkt het bij advocaat Thomas Gillis. Beerschot heeft op dit moment ook geen persoonlijk belang meer bij de ontneming van de Mechelse licentie. Toen het de klacht indiende was dat wel nog het geval.

Los daarvan staat het zo goed als vast dat de licentie van KV Mechelen op het einde van het seizoen opnieuw zal aangevochten worden. Malinwa is zich daarvan bewust en probeert zich juridisch in te dekken.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • andre van de wege

  de fans van het voetbal vinden van niet.

 • Tom Geerts

  Wanneer gaan de heren van beerschot(of Ekeren of GBA of Wilrijk)nu eens snappen dat Mechelen sportief gewonnen is van Beerschot en dat Beerschot nu staat waar het thuishoort.het enige dat ze moesten doen was winnen op het veld tegen kvm ipv in de rechtbank.

 • Bruno Suykens

  Het woord “sport” wordt hier in sommige reacties gebruikt alsof KVM het zelf het heeft uitgevonden. Dat ze er in het Mechelse een heel eigen invulling aan gegeven hebben is men gemakshalve vergeten. Het begrip “sport” heeft wat het voetbal betreft geen enkele betekenis meer. Nooit meer. Dat is dan de erfenis die men nalaat en die in dezelfde prijzenkast mag staan als een Europese beker. De kast van de eer of de kast van de schande....het is dezelfde kast.

 • Fonz Ooms

  Is er dan wel een ploeg die een licentie verdient ? Beerschot zeker ook niet , die zouden zonder steun van Germinal en Wilrijk zelfs niet meer bestaan, en alle ploegen die met bepaalde makelaars hebben samengewerkt zeker niet .

 • Patrick Peeters

  Man toch, hou ermee op! Willen jullie nu echt op zo'n onsportieve, belachelijke manier blijven voortdoen? Jullie hebben niets maar dan ook niets bewezen op sportief vlak. Jaloezie is een slechte eigenschap!