Walem wil met Kortrijk aanvallend voetbal brengen: "Dat is mijn stijl"

Johan Walem (43) debuteert volgend seizoen bij KV Kortrijk als trainer in de hoogste voetbalklasse. De voormalige Rode Duivel stapte op als coach van de nationale beloften om in het Guldensporenstadion aan de slag te gaan.

"Dit is een mooie uitdaging, een mooie challenge", zegt Walem in een filmpje op youtube dat KVK woensdag verspreidde. "Vorig seizoen had ik al contact met Kortrijk, maar dat werd toen niets. Nu belandde de club opnieuw bij mij, en dat vond ik een mooi signaal. Daarom heb ik gekozen voor Kortrijk."

Walem, die ook werd genoemd bij Moeskroen-Péruwelz, volgt in Kortrijk zijn voormalige Anderlecht-ploeggenoot Yves Vanderhaeghe op. "Ik ken hem zeer goed. We hebben samen met Hein Vanhaezebrouck ook de UEFA Pro Licence (trainerscursus) gevolgd. Over Kortrijk moet ik natuurlijk nog bijna alles leren. Maar ik weet welke sfeer hier hangt en welk voetbal hier wordt gespeeld. Vorig seizoen heb ik enkele wedstrijden gezien van Kortrijk en die waren leuk om volgen. Topploegen hebben het hier altijd moeilijk en dat moet zo blijven."

Kortrijk haalde de voorbije zes jaar drie keer play-off I. "Een bewijs dat hier goed wordt gewerkt. Maar in play-off I geraak je niet zomaar. Je moet hard werken, goede spelers hebben en je hebt ook een beetje geluk nodig", aldus Walem, die met Kortrijk aanvallend voetbal wil brengen. "Dat is mijn stijl."

BELGA