Walem: "Uitdaging bij Kortrijk komt op perfect moment"

Johan Walem wordt geflankeerd door KVK-voorzitter Joseph Allijns.
PHOTO_NEWS Johan Walem wordt geflankeerd door KVK-voorzitter Joseph Allijns.
"Deze uitdaging komt op een perfect moment in mijn carrière." Dat zei Johan Walem, de nieuwe trainer van KV Kortrijk Johan Walem, vanmiddag bij zijn officiële voorstelling in het Guldensporen-stadion. Walem tekende er een overeenkomst voor twee seizoenen.

Precies een week geleden verraste Walem door zijn handtekening te plaatsen onder een contract bij 'De Kerels'. Tot dan leek de voormalige Belgische beloftencoach naar Moeskroen-Péruwelz te gaan. "Als er fouten zijn gemaakt, dan neem ik die volledig op mij", opende KVK-voorzitter Joseph Allijns. "We willen ethisch werken, ook al worden we dan naïef genoemd, maar we hopen de goede verstandhouding met onze buren uit Moeskroen te behouden."

Allijns benadrukte dat Walem al sinds vorig jaar een serieuze optie was. "Toen kozen we met de raad van bestuur om Yves Vanderhaeghe een kans te geven, maar dat verhaal is nu geschreven."

Mooie uitdaging
Walem noemt zijn keuze voor Kortrijk een mooie uitdaging. "Het is een schitterende club waar al jaren goed werk wordt geleverd. Ik ben nu al benieuwd hoe ver we volgend jaar kunnen geraken. De ambitie is zo hoog mogelijk te eindigen, maar ik wil hier vooral plezier beleven", zei hij. Over de kleine hetze rond een mogelijke overgang naar Moeskroen bleef hij kort. "Ik heb een keuze gemaakt, punt aan de lijn. Deze uitdaging komt op een goed moment. Na drie jaar bij de voetbalbond was het tijd voor verandering", besloot Walem, die op 15 juni zijn eerste training houdt. KVK gaf nog mee dat de afkoopsom niet verhoogd is in vergelijking met die van Yves Vanderhaeghe. "We werken in vertrouwen", besloot de club.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS