Kortrijk zet Anastasiou op de keien, De Boeck neemt over: "Geweldige sportieve uitdaging, maar geen simpele"

Kortrijk werft ook Lorenzo Staelens aan als hulptrainer

Lorenzo Staelens, KVK-voorzitter Joseph Allijns en Glen De Boeck.
VDB Lorenzo Staelens, KVK-voorzitter Joseph Allijns en Glen De Boeck.
KV Kortrijk heeft de samenwerking stopgezet met hoofdtrainer Yannis Anastasiou. De Griek betaalt samen met assistent-trainer Steve Rutter en fysiektrainer Youssef Vos het gelag voor een teleurstellende reeks (5 op 33) in de competitie. Het ontslag van Anastasiou is al het achtste in de Jupiler Pro League. Glen De Boeck neemt over in het Guldensporenstadion en krijgt Lorenzo Staelens als assistent.

We zijn nog niet eens halfweg de competitie en ook KV Kortrijk heeft zijn coach een C4 gestuurd. De West-Vlaamse club kampeert op de voorlaatste plaats in het klassement van de Jupiler Pro League en kon al 11 wedstrijden niet meer winnen. Een ontgoochelende reeks dus, waarvoor Anastasiou en zijn staff nu een dure prijs betalen. 

De Griek kwam deze zomer over van Roda JC en kon de harten bekoren met een degelijke seizoensstart (6 op 9). Toch kon hij niet verhinderen dat Kortrijk de voorbije maanden wegzakte in het klassement. Al weken stond de positie van Anastasiou onder druk. De Griek won niet meer sinds de derde speeldag en haalde sindsdien dus een ontluisterende 5 op 33. Kortrijk staat in de stand momenteel voorlaatste met elf punten na veertien speeldagen.

De 44-jarige Anastasiou streek deze zomer neer in Kortrijk als opvolger van de Franse Algerijn Karim Belhocine. Voor de Griek, een voormalig speler van onder meer Anderlecht (1999-2000), Roda JC (2000-2004) en Ajax (2004-2006), was Kortrijk zijn derde club als hoofdcoach. Eerder stond hij, naast Roda JC, ook nog aan het roer bij de Griekse topclub Panathinaikos (2013-2015).

VDB

De Boeck neemt over

Glen De Boeck (46) wordt de nieuwe coach van KV Kortrijk. De ex-Rode Duivel zal er zoals eerder bij Cercle en Moeskroen worden geassisteerd worden door Lorenzo Staelens (53). De Boeck heeft ervaring met ‘probleemgevallen’. Hij verving in november 2012 Dirk Geeraerd bij Waasland-Beveren dat toen laatste stond en verzekerde er het behoud. In januari 2016 nam hij bij Moeskroen over van Cedomir Janevski toen ook dat team laatste stond en De Boeck bracht ook daar redding. Beide keren werd hij het volgende seizoen ontslagen. Zijn beste resultaten haalde De Boeck bij Cercle Brugge met onder meer huidig Kortrijkspeler Stijn De Smet in 2008 (4de). Met assistent Lorenzo Staelens bereikte hij er de bekerfinale in 2010. Ook in Moeskroen was Staelens, oud-speler en TD bij Kortrijk, zijn rechterhand.

VDB
Yannis Anastasiou.
VDB Yannis Anastasiou.

“We hebben ons lot aan elkaar verbonden”

Glen De Boeck en Lorenzo Staelens gaan voor de vierde keer samen in zee. Rond de eeuwwisseling speelden ze samen voor Sporting Anderlecht, als trainer en assistent werkten ze nadien samen bij Cercle Brugge en Moeskroen.

“We hebben ons lot aan elkaar verbonden”, zegt Glen De Boeck. “We hebben samen gewacht op een nieuwe uitdaging. Dit is een geweldige sportieve uitdaging, maar geen simpele. Overnemen is trouwens nooit gemakkelijk, dat zei Hein Vanhaezebrouck deze week nog.”

“Ik kwam bij Beveren en Moeskroen aan toen de teams respectievelijk 4 en 5 punten achter de voorlaatste stonden. Beide keren hebben we ons nog gered.” KV Kortrijk staat momenteel voorlaatste maar met de hete adem van rode lantaarn Eupen in de nek, op amper één punt.

“We moeten de West-Vlaamse mentaliteit terughalen”, zegt de Antwerpenaar die met Cercle Brugge ooit nog vierde eindigde en er samen met Lorenzo Staelens naar de Heizel trok voor de bekerfinale. “Dat betekent: keihard werken voor elkaar. Dat verdienen de supporters. Ik doe dan ook een oproep tot hen om van het Guldensporenstadion weer een oninneembare vesting te maken.”

Glen De Boeck en Lorenzo Staelens hebben bij Kortrijk een contract tot einde seizoen. Zij leiden morgenvoormiddag om half elf de eerste training. Volgende week zaterdag komt een eerste opdracht: KV Kortrijk – STVV. “Thuis moeten we alles winnen”, zegt zijn assistent.

Aangezien de training deze namiddag samenviel met de voorstelling van het nieuwe trainersduo, gingen de spelers onder leiding van de blijvende keeperstrainer Cédric Berthelin lopen op het provinciaal domein De Gavers. (ESK)

VDB
VDB
Photo News19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • norbert deploige

  Naar ik mag hopen wens ik die ploeg geen enkel punt meer. Westerlo zo een hak zetten door de match weg te geven tegen Moeskroen vorig seizoen. Laffaards. We hebben dit jaar dan toch iets te vieren moesten ze zakken.

 • Erik Van Aelst

  De jonge versie van Leekens moet Kortrijk in eerste houden . De boeck is een mooiprater met veel woorden maar geen daden ! Arm Kortrijk !

 • marc ledure

  Ja da bestuur heeft weer de twee beste uitgekozen. Het mag niet veel geld kosten hè

 • marc ledure

  Poul Nijs , Men speekt hier wel over voetbal hè maar niet over renners hé.

 • Eric Severijns

  Anastasiuo, wilde voetbal brengen met een ploeg die dat niet kon en werd een paar keer serieus benadeeld door onze goede scheidsrechters, dus hij moest het gelag betalen. De Boeck zal terug beton voetbal brengen.