Genk haalt dubbele achterstand op en mag naar play-off I

PHOTO_NEWS
Racing Genk heeft het laatste ticket voor play-off I beet en dat mag een klein mirakel genoemd worden. De Limburgers stonden bij de rust immers 2-0 in het krijt en niemand gaf toen nog een cent voor de kansen van de bezoekers. Racing Genk kreeg geen poot aan de grond in de eerste 45 minuten, maar vlak na de rust blies Gorius vanop de stip zijn ploeg nieuw leven in. Invaller Cissé scoorde de gelijkmaker met het hoofd, maar het beste nieuws kwam tien minuten voor tijd uit Gent waar de Buffalo's op achterstand waren gekomen tegen Zulte Waregem. Aan die stand veranderde niets meer en dus mag Genk zich opmaken aan tien topmatchen in play-off I. Onderaan kan u de samenstellingen van de play-offs bekijken en de tussenstand in play-off I.

D-day voor Racing Genk en de opdracht was simpel op bezoek bij KV Kortrijk: even goed doen als AA Gent betekende een ticket voor play-off I. De Limburgers hadden dus alles in eigen handen om hun dramatisch seizoen toch nog te redden. Daarvoor was er wel geen plaats voor Ilombe Mboyo in de basis bij Emilio Ferrera. Jelle Vossen en Benji De Ceulaer moesten voorin het verschil maken en Genk begon gretig aan de wedstrijd. Al na vier minuten kreeg Thomas Buffel dé kans om de bezoekers op voorsprong te trappen, maar hij besloot naast. 'Genk begint goed', denk je dan maar niets was minder waar. Achterin stonden ze bij de Limburgers meer dan één keer te slapen en na negen minuten was het al bingo. Nebosja Pavlovic duwde de bal op een hoekschop tegen de netten al ging doelman Kristof Van Hout zwaar in de fout. De doelman greep gewoon naast de hobbelende bal. 1-0 en weg ticket voor play-off I.

Dramatische eerste helft
Scheidsrechter Joeri van de Velde duwde de bezoekers enkele minuten later nog wat dieper in de put door een wel erg lichte strafschop toe te kennen aan de thuisploeg. Stijn De Smet trok er zich allemaal niets van aan en bracht de 2-0 op het bord. En als dat nog niet genoeg was, verloor Genk kapitein Jelle Vossen met een blessure. Zo kreeg Mboyo nog eens de kans om te tonen op het veld wat hij allemaal had bijgeleerd sinds de komst van Ferrera. Op basis van zijn eerste kwartier zouden we hem nog een extra training of twee aanraden. De bezoekers kregen werkelijk geen poot meer aan de grond en intussen uitten de Genkse fans nogmaals hun kritiek op het bestuur. Terecht na maanden van afschuwelijk voetbal. Genk mocht zich gaan bezinnen in de kleedkamer.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Enkel een snelle goal leek Racing Genk opnieuw in de match te brengen en vreemd genoeg kreeg het die kans ook al na één minuut in de tweede helft. Scheidsrechter Van de Velde wees naar de stip na een fout van Pavlovic op Buffel. Een lichte elfmeter, al was die van KV Kortrijk eerder in de partij zo mogelijk nog lichter. Julien Gorius nam zijn verantwoordelijkheid op en blies zijn ploeg nieuw leven in vanop de stip (2-1).

Opnieuw lichte elfmeter
Ferrera gooide nog een extra troef in de strijd en bracht Sekou Cissé in de ploeg voor een bleke De Ceulaer en die wissel loonde vrijwel meteen. Drie minuten stond de Senegalees op het veld toen hij de gelijkmaker tegen de netten kopte. Genk opnieuw springlevend én opnieuw in play-off I omdat er nog altijd niet gescoord was in de Ghelamco Arena. De bezoekers hadden vertrouwen getankt door de gelijkmaker en wilden geen risico lopen op een late goal in AA Gent-Zulte Waregem. Daarom gingen de jongens van Ferrera naarstig op zoek naar de mogelijke winning goal, maar de paal hield Buffel van de 2-3.

Goed nieuws uit Gent
Tien minuten voor tijd kreeg het heugelijk nieuws te horen vanuit Gent. In de Ghelamco Arena waren de Buffalo's immers op achterstand gekomen tegen Zulte Waregem. Bij deze tussenstand deed het er zelf niet meer toe wat de Limburgers op het veld van Kortrijk deden. Genk speelde de wedstrijd simpel uit en zaakte een zucht van opluchting bij het eindsignaal.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00