'Standard B' knokt zich naar 2-3 zege in Kortrijk

Standard heeft zich vanavond naar een 2-3 zege geknokt op het veld van KV Kortrijk. De Rouches, die met een veredelde B-ploeg aan de aftrap verschenen, leken een scheve situatie recht te gaan zetten (Ajdarevic en Mbombo wisten de opener van Tomasevic uit), maar De Mets maakte er een dik kwartier voor affluiten 2-2 van. Toen het licht even uit ging bij zowel Keet, ref Boucaut en També, mocht Bia vanop de stip de 2-3 voorbij de Zuid-Afrikaanse goalie van de 'Kerels' trappen. Zo pakt Standard zes op zes, terwijl de klas van Yves Vanderhaege na de nederlaag aan de Gaverbeek nu een nieuwe dreun te verwerken kreeg.

Bij Standard zaten ze toch vooral al met de Champions League-voorronde van dinsdag tegen Panathinaikos in het hoofd. Wanneer je de opstelling van de Rouches voor de aftrap bekeek, wist je al genoeg: in vergelijking met de heenwedstrijd tegen 'Pana' bleven enkel Kawashima, Arslanagic en Ciman staan. Voor de rest? Mmaee, Lumanza, en andere Mbombo's; een greep youngsters die uit de jeugdacademie uit de 'Vurige Stede' komen. Of dat een voordeel was voor KVK? Wel, een nadeel was het alvast zeker niet. Niet dat de Kerels hun opponenten van het kastje naar de muur tikten, maar op het half uur had het zomaar wel al 2-0 kunnen staan. Santini weigerde echter een door hemzelf afgedwongen elfmeter voorbij Kawashima te jagen.

BELGA
BELGA

U leest het goed, de thuisploeg stond toen wel al op voorsprong. De goal viel eigenlijk ook uit de lucht: het was Tomasevic die de 1-0 voorbij een verbouwereerde Kawashima knikte. Toch zullen ze bij de rust ongetwijfeld even terug hebben gedacht aan die gemiste strafschop ook, want Ajdarevic draaide de Kortrijkzanen een ferme loer. Na te gemakkelijk balverlies in het middenveld kwam de bal bij de Zweed, en die haalde verschroeiend uit: 1-1, alles was te herdoen in het tweede bedrijf.

BELGA
BELGA

Maar hoe brachten de youngsters van Standard het er eigenlijk vanaf in die eerste helft? Wel, ze weerden zich als een duivel in een wijwatervat, maar hartverwarmend was het ook weer niet te noemen. Mbombo liep zich te pletter voorin, terwijl Lumanza en Mmaee streden om wat ze waard waren in het middenveld. Yasar had nog wel het meeste af te rekenen met plankenkoorts, maar het waren vooral de meer ervaren rotten die zich in negatieve zin lieten opmerken. Arslanagic deed Kortrijk een oliedomme strafschop cadeau, terwijl Mpoku van geluk mocht spreken dat hij er met geel vanaf kwam na een elleboog bij Tomasevic. Die moest genaaid worden, maar kon toch verder.

BELGA

Luzon zag bij de rust in dat zijn aanpak misschien wel iets té drastisch was, en corrigeerde zichzelf bij de rust. Van Damme en Mujangi Bia kwamen Yasar en Milosevic vervangen, en Bia toonde na amper twee minuten zijn waarde. Hij speelde de lopende Mbombo vrij met een slim balletje, en de 1-2 was meteen een feit. Van een binnenkomer gesproken... Kortrijk was het goede spoor nadien helemaal bijster, met als gevolg dat Kawashima amper nog aan de bak moest. Toch kwam de 2-2 zomaar uit de lucht gevallen. Nu ja, de makelij was alleszins wel fraai. De Mets zette een dubbele één-twee op met de ingevallen Mulemo, en al glijdend zette eerstgenoemde de gelijkmaker op het bord. Het slotakkoord was wel voor Mujangi Bia: hij scoorde wél vanop de stip nadat També Watt onderuit had gemaaid.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels