“Handen af van onze traditieclub”: supporters KV Kortrijk laten met spandoeken duidelijk merken hoe ze over fusieplannen denken

'Handen af van onze traditieclub'.
RV 'Handen af van onze traditieclub'.
KV Kortrijk en Moeskroen praten over een fusie waarbij mogelijk ook KSV Roeselare betrokken zou worden. De eerste gesprekken daarover verliepen constructief. Maar de supporters van KV Kortrijk onthalen dat nieuws zeker niet op gejuich. Enkele fans gingen zelfs spandoeken in de buurt van het Guldensporenstadion hangen om hun ongenoegen te uiten. En in een Instagram-poll spreekt de achterban zich ook resoluut uit tegen het idee.

De Instagrampagina ‘KV Kortrijk Fans’ lanceerde vanmorgen ook een poll om te weten te komen wat de fans vinden van de fusieplannen tussen Kortrijk en Moeskroen. De trend was schrijven van dit artikel duidelijk. Amper 23 procent had zich uitgesproken voor een fusie en 77 procent had tegen gestemd. Ook de reacties die volgen zijn erg duidelijk. Supporters smeken om het niet te doen en gooien met verwijten naar het bestuur. In de buurt van het Guldensporenstadion gingen fans van de Kerels ook spandoeken hangen. “Handen af van onze traditieclub” en “1 stad, 1 club” waren enkele van de boodschappen.

Ook voormalig voorzitter van de supportersfederatie van KV Kortrijk John Martin voelt weinig voor een fusie. “Ik geloof daar niet in”, zegt John Martin (62). “Roeselare is financieel niet gezond en ook Moeskroen heeft licentieproblemen, dat is ook geen goed teken. Bovendien zijn ze in Moeskroen vooral enkel Franstalig, dat ligt gevoelig. De gouden tijden met ex-voorzitter Jean-Pierre Detremmerie in Moeskroen zijn voorbij. Trouwens, ook na een fusie kan je in West-Vlaanderen Club Brugge niet meer bijbenen. Hoeveel Kortrijkzanen zijn er niet die supporteren voor Club Brugge en niet voor KVK?”

RV

Volgens Martin hadden ze in de jaren 90 betere fusieplannen. “Toen waren er gesprekken tussen Kortrijk, Harelbeke en Waregem om te fusioneren”, vertelt John. “Was dat toen doorgegaan, dan hadden we nu een sterke Zuid-West-Vlaamse ploeg gehad. Mochten de plannen van vandaag nu wel doorgaan, zullen we niet anders kunnen dan ons erbij neer te leggen. Zelf ben ik te oud geworden om me daar stevig tegen te verzetten, maar andere supporters zullen dat zeker wel doen. Niemand ziet dit graag gebeuren, dat is toch wat ik hoor uit supporterskringen.” 

Op de sociaalnetwerksites opperen sommige supporters dat een fusie enkel kan wanneer het stamnummer 19 behouden blijft, de kleuren rood en wit blijven, dat het stadion in Kortrijk blijft en dat de naam KV Kortrijk blijft bestaan. Voorzitter Joseph Allijns gaf al aan dat wanneer de fusie er komt, het stadion in Kortrijk blijft. “Het is vooral een economisch verhaal waarin we elkaar moeten versterken”, zegt Allijns, die een grote voorstander is van een fusie. 

RV

Lees ook: Waarom zou KV Kortrijk fusie willen met palliatieve clubs als Moeskroen en Roeselare? (+)

Lees ook: Kortrijk-voorzitter Allijns over mogelijke fusie: “Beter samenwerken dan elkaar beconcurreren”

Lees ook: Van verstandshuwelijk in Genk tot de verschillende gedaantes van Beerschot: de (succes)verhalen van Belgische fusieclubs

De supporters van Kortrijk zien een fusie met Moeskroen en Roeselare niet zitten
BELGA De supporters van Kortrijk zien een fusie met Moeskroen en Roeselare niet zitten
De poll en reacties op de Instagrampagina van Kv Kortrijk Fans
rv De poll en reacties op de Instagrampagina van Kv Kortrijk Fans5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick morel

  Kortrijk heeft een van de laagste budgetten in eerste klasse, ze kunnen natuurlijk ook de inkomprijzen verhogen. Als men wil dat er ooit een nieuw stadion komt is een fusie noodzakelijk.

 • Sam Valkenborgs

  Natuurlijk is een fusie de juiste keuze. Alleen al voor de grote vijver van jeugdspelers moet je dit doen.

 • Nolle Verdonck

  Uiteindelijk veranderd er niets. Naam, stamnummer, de kleuren blijven gelijk. Futurospor voor de jeugd van moeskroen en roeselare en de belofteploeg van KvK speelt in Roeselare. Een zuivere opslorping. Kortrijksupporters moeten ook niet klagen buiten de topmatchen zit er met moeite 6000 man.

 • Philippe Ysebaert

  Begrijpelijke (re)actie van enkele diehards die echter niet representatief is voor de meerderheid. Wie een beetje nadenkt en de Kortrijkse voorwaarden kent, beseft dat dit dé kans is om groter te worden.

 • Jo Maes

  Supporters? Wij hebben de fusie Kortrijk Sport en Stade Kortrijk meegemaakt. Toen ook was er enorm veel verzet, tot..... Bo een pas doorsteek pas gaf aan Timmermans, en die..... scoorde. Gejuich op alle banken Alijns heeft gelijk ..... als we er goed uitkomen, en we onze geliefde club kunnen versterken.... doen!!!