KSV Roeselare eist zijn plaats op in 1B: “Het lijkt ons zeer onlogisch dat U23 van Club Brugge wel een licentie krijgt”

Photo News
Nu roert ook KSV Roeselare zich. De West-Vlaamse club heeft een persbericht de wereld ingestuurd waarin het zijn plaats in 1B opeist. “We vragen om uitgenodigd te worden door de Pro League en KBVB om ons dossier toe te lichten.”

Roeselare kreeg, ook na tussenkomst van het BAS, geen proflicentie voor komend seizoen. De club moest dus in eerste nationale (het vroegere eerste amateurs) aantreden. Maar na de Algemene Vergadering gaan ze daar op Schiervelde niet meer mee akkoord.

“KSV Roeselare heeft een licentie-aanvraag gedaan en niet gekregen. De U23 van Club Brugge hebben nooit een aanvraag gedaan binnen de reglementair vastgestelde termijnen tot het verkrijgen van de licentie, waardoor het ons bijzonder onlogisch lijkt dat de U23 van Club Brugge wel een licentie voor 1B zal toegekend worden”, klinkt het in een statement. “KSV Roeselare is momenteel in volle transitie. De club neemt een nieuwe start met nieuwe sponsors, nieuwe investeerders, nieuwe aandeelhouders, en een nieuw management. De nieuwe sponsors en investeerders zullen zich engageren om de continuïteit te garanderen.” 

Roeselare hoopt nu dat de Pro League en voetbalbond een volwaardige 1B-competitie mét Roeselare zal organiseren. “Het vreemde is dat er nu een competitie wordt opgezet met een ploeg die al zeker zal degraderen, waardoor er de facto een competitie zal zijn met 7 ploegen, en er zelfs geen kans geboden wordt om een volwaardige competitie te organiseren waarbij ook KSV Roeselare kan deelnemen. In het kader van het project ‘KSVR 2.0' is KSV Roeselare in staat om een correct budget gekoppeld aan de nodige financiële garanties voor 1B voor te leggen.” De club bereikte zo’n twee weken geleden een akkoord met drie structureel nieuwe investeerders, waaronder de Portugese topclub Sporting Lissabon.

“KSV Roeselare eist daarom haar plaats op in Eerste Klasse B, en vraagt uitgenodigd te worden door de Pro League en de KBVB om haar dossier toe te lichten en te verdedigen.”

Lees ook:

Er is wel degelijk een akkoord: KSV Roeselare maakt redding bekend met hulp van Sporting Lissabon

Ze zijn eruit: Pro League kiest voor competitie met 18 clubs en mini-play-offs, U23 van Club Brugge treedt aan in 1B

Roeselare-voorzitter Yves Olivier.
KSV Roeselare Roeselare-voorzitter Yves Olivier.21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rikske Goossens

  Stel dat die beloften van Brugge kampioen worden,wat dan?

 • Rikske Goossens

  En tellen de resultaten van Brugge mee.Als die resultaten echt meetellen is dit toch je reinste competievervalsing.Want bij de beloften mag je een bepaald aantal oudere spelers of spelers uit de A - kern opstellen. Zo kan je twee totaal verschillende ploegen hebben op een week. En kan ploeg X tegen de zwakkere beloften spelen en ploeg Y tegen de sterkere beloften met spelers uit de A - kern.

 • Rony Bekaert

  Het door de pro league op slinkse manier introduceren van 1 U23 ploeg in 1B , is niet meer of niet minder , dan het proberen creëren van een precedent ! Zodat men het voorstel om meerdere U23 ploegen te laten deelnemen aan 1B , kan doordrukken. Iets wat in het verleden ,altijd met grote meerderheid is weg gestemd , en dat wil iets zeggen ! Als men een meerderheid haalt tegenover mensen met een dubbel en driedubbel stemrecht haalt ... Maarja democratie en Pro league past niet in 1 zin !

 • Erwin Van Roy

  eddy willems Club Brugge heeft anders ook een schuldenberg van 45 miljoen euro. Maar daar hoor je die van Club nooit over omdat ze het niet eens weten net zo dat Club Brugge door vadertje staat al eens is geholpen om niet failliet te gaan en spelen in een gratis stadion dat door de belastingbetaler is uitgebreid naar meer dan 30000 plaatsen voor euro 2000 en die supporters gaan wat praten over competitie vervalsing kijk eerst in eigen boezem voor je naar andere wijst.

 • Albert de Lovendeghem

  Heeft iemand de zet van Manaert al door? Met veel bravoure zogezegd de pro-league afwijzen én de onschuld spelen. Maar achter de rug van de anderen akkoorden sluiten om zijn voordeel te halen, zoals met de U23. Brugge wordt stilaan de luis in de pels.