KRC Genk betaalde Maes 453.000 euro aan zwart geld

Peter Maes, ex-trainer van Racing Genk en Sporting Lokeren.
Photo News Peter Maes, ex-trainer van Racing Genk en Sporting Lokeren.
KRC Genk betaalde ex-trainer Peter Maes maar liefst 453.000 euro in zwart geld. Dat blijkt uit documenten die Het Nieuwsblad kon inkijken. Het geld werd via het buitenland doorgesluisd naar één van de tientallen rekeningen van spijtoptant Dejan Veljkovic, die het uiteindelijk overhandigde aan Maes. 

Maes zou van het bestuur van Genk honderdduizenden euro’s  in het zwart hebben gekregen, zo werd eerder gemeld op basis van verklaringen van Veljkovic. Het gaat in totaal om 453.000 euro, bericht Het Nieuwsblad. Onder het mom van scoutingcontracten werd dat geld overgeschreven naar twee buitenlandse bedrijven, in Montenegro en in Cyprus. Via enkele tussenpersonen belandde het geld daarna op één van de dertig Belgische bankrekeningen van Veljkovic. Hij haalde het geld cash af en bezorgde het aan Maes.

“Truitjes al geteld?”

Veljkovic en Maes hielden elkaar op de hoogte via telefoons en mails, waarbij ze codetaal gebruikten. Zo zou Veljkovic aan Maes hebben gevraagd “of hij de truitjes al had geteld”. Op een ander moment vroeg Veljkovic aan zijn Montenegrijnse zakenpartner Uros Jankovic of hij iets van “Filip” had gekregen, mogelijk Filip Aerden, de financieel directeur van Genk. Die antwoordde: “Ik heb zijn wenskaart ontvangen”. Maes zou van Racing Genk en Sporting Lokeren samen meer dan twee miljoen euro aan zwart geld hebben gekregen, verklaarde Veljkovic eerder al. 

KRC Genk: “Vertekend beeld”

Genk spreekt de aantijgingen over illegale betalingen aan Peter Maes vandaag in een officieel communiqué formeel tegen. “KRC Genk stelt vast dat documenten en zelfs de inhoud van afgeluisterde telefoongesprekken, die behoren tot het geheim van het onderzoek, ter beschikking zijn van bepaalde media. Deze gelekte stukken geven een vertekend en verkeerd beeld van de gang van zaken bij de club. Het geheim karakter van het onderzoek is de universeel aanvaarde sleutel tot serene en eerlijke procesvoering. De rechten van de verdediging worden hierdoor manifest geschaad. De club wenst geen debat in de media aan te gaan en zal ten gepaste tijde standpunt innemen voor de bevoegde instanties. Op dit ogenblik zijn noch de club noch één van haar medewerkers of bestuursleden formeel in verdenking gesteld. KRC Genk blijft haar loyale medewerking verlenen aan het onderzoek.”

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Domien Deschutter

  waarheid zal wel in het midden liggen zeker? dus...

 • Patrick Proost

  Wedden dat ook hier weer een gunstige fiscale regeling wordt getroffen?? ALLEEN als je crimineel genoeg bent, zal de overheid je belonen !!

 • Yves Steenssens

  Moet de eerste trainer nog tegenkomen die me ooit leerde sjotten . Tactiek is de grootste larie , grote zever noemen wij dat in het jargon .

 • Jean-Paul Haesen

  Als een club een bepaalde trainer wil wiens manager het volledige financiële traject heeft uitgewerkt onder de voorwaarde "Take it or Leave it" heb je weinig keus. Als die manager naderhand dan ook nog eens dit volledige traject bloot legt bij het gerecht kan je je alleen maar voor de kop slaan.

 • André Vermaelen

  Alleen mogelijk als er een socialist zoals Janssens aan de macht was.