Kortrijk en Mechelen vissen achter het net: Brys vijf jaar langer bij Beerschot Wilrijk

"Het is onze wens en doel om 1A te halen en daar liefst geen 13 jaar over te doen.."

Marc Brys blijft Beerschot Wilrijk trouw.
BELGA Marc Brys blijft Beerschot Wilrijk trouw.
Alle twijfel is weg: Marc Brys zal een nieuw contract tekenen bij Beerschot Wilrijk voor vijf jaar. Hij zal daarbij werken als coach naar Engels model en grote inspraak krijgen in de sportieve uitbouw van de club.

"Omtrent de trainer is het duidelijk dat bepaalde partijen hun oog hebben laten vallen om hem weg te kapen", staat er op de website van de club te lezen. "De club heeft hierbij niet stilgezeten en onmiddellijk geanticipeerd op de geruchten, waarbij er een open en vooral eerlijk gesprek is gevolgd. Het is duidelijk dat 'ons verhaal' nog niet uitgeschreven is en dat er verschillende hoofdstukken klaar liggen om verder ingevuld te worden. De samenwerking met Marc Brys blijft en zal eerstdaags verder worden gestipuleerd."

Zijn nakende contractverbetering is het antwoord van de club op de interesse van KV Mechelen en KV Kortrijk in Brys. Vooral die laatste was het menens: een bestuursdelegatie van Kortrijk sprak twee keer met Brys én met zijn assistenten, maar de financiële kloof was te groot. 

Buitenlandse investeerders?

De club alludeert ook op mogelijke investeerders, waaronder de de Saudische prins Abdullah Bin Musa'ad bin Abdulaziz Al Saud die geld wil pompen in  de club uit eerste klasse B. "Het bestuur heeft ook voldoende realistisch besef om te weten dat er in het huidige voetballandschap bijkomende investeerders moeten komen om het hoofdstuk 1A in te vullen. Het is onze wens en doel om 1A te halen en daar liefst geen 13 jaar over te doen.."

"Om dit hoofdstuk te kunnen schrijven, lopen er momenteel verschillende gesprekken waarbij er een absolute garantie bestaat dat de eigenheid van onze club nooit in het gedrang komt. In de voetbalwereld komt en gaat iedereen behalve de supporters. Die blijven en zijn het absolute fundament en DNA van een club. Zeker bij KFCO Beerschot Wilrijk."

"De club mikt heel duidelijk op een gemengd verhaal van binnenlandse en buitenlandse investeerders, waarbij het enthousiasme van een aantal partijen vandaag heel groot is."

Beerschot Wilrijk staat momenteel, samen met OH Leuven, aan de leiding van de Proximus League. Beide teams tellen 26 punten. Komend weekend staat de laatste speeldag van de eerste periode op het programma. Beerschot Wilrijk trekt dan naar Union, OH Leuven naar Lierse.

Losada viert zijn doelpunt in de 5-0 zege tegen Roeselare.
GMAX AGENCY Losada viert zijn doelpunt in de 5-0 zege tegen Roeselare.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patricio Murphy

  ZEER goed nieuws voor alle Beerschotters ! De juiste man op de juiste plaats ! laat alle kritikasters hun zegje maar doen! Beerschot spoedig terug naar 1e!!

 • Erik De jongh

  Perfecte trainer voor Mechelen is Hasj, te vroeg ontslagen bij Anderlecht

 • jean-pierre dermaut

  Kortrijk hoeft geen andere trainer ,wel een aantal andere spelers .

 • FRANS VAN DEN BUIJS

  Vijf jaar is geen goed idee. Hij levert nu goed werk maar zal niet blijven duren ! Dan zitten ze met een contract dat moet betaald worden... Drie jaar is een maximum voor een contract vind ik !! Het kan snel keren...

 • Frans Peeters

  Voor KV Mechelen is de verbouwingen aan hun stadion prioriteit, voetbal komt op de tweede plaats daarom dat ze ieder jaar de betere spelers verkopen. Het ontslag van Fereira heeft géén punten opgebracht.