Komt er morgen uitzondering voor Antwerpse profclubs? Zo niet worden matchen mogelijk uitgesteld

Onder meer voor bekerwinnaar Antwerp is het nog niet duidelijk of zij de komende maand thuismatchen mogen spelen op de Bosuil.
Photo News Onder meer voor bekerwinnaar Antwerp is het nog niet duidelijk of zij de komende maand thuismatchen mogen spelen op de Bosuil.
Morgen komt er wellicht eindelijk duidelijkheid voor de Antwerpse profclubs. Dan komt de federale expertengroep ‘Celeval’ samen om te bespreken of er een uitzondering komt voor Antwerp, Beerschot, KV Mechelen en Westerlo. Zij mogen op dit moment niet trainen in groep of wedstrijden afwerken op Antwerps grondgebied. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

KV Mechelen en Antwerp spelen komend weekend in principe al hun eerste thuismatch. Respectievelijk tegen Anderlecht (9/8) en Moeskroen (8/8). Maar of die matchen - en alle andere thuisduels van Antwerpse profclubs deze maand - wel kunnen doorgaan, is nog altijd niet duidelijk. Gouverneur Cathy Berx legde vorige week een verbod op ploegsporten voor mensen ouder dan 18 op in provincie Antwerpen na de stijgende coronacijfers. Tot nader order geldt dat ook voor profclubs, waar de spelers en omkadering nochtans regelmatig worden getest. De federale expertengroep ‘Celeval’ kan wel nog een uitzondering aanbevelen. Morgen komt die samen om het thema te bespreken. Als de thuismatchen van Antwerpse clubs niet zouden kunnen doorgaan, dan worden die mogelijk uitgesteld naar december of januari. 

Lees ook:

Innige vieringen leiden tot de eerste én enige waarschuwing van Marc Van Ranst: “Dit brengt competitiestart in gedrang”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Van Halen

  Gewoon bondsreglement toepassen. Als de plaatselijke overheid een match verbiedt verliest de thuisploeg met forfait. Reglement is reglement.

 • Henri Jordens

  Waarom voor voetbal een uitzondering maken. Voetbal is een contact sport. Vooral na de beelden van voorgaande wedstrijden zijn het slechtste voorbeeld dat men kan meegeven, daarom zou het voetbal zeker moeten verboden worden. Ook de taferelen bij de supporters na de wedstrijden. Wij mogen zelfs niet meer tennissen of petanquen, terwijl we veilig afstand kunnen bewaren.

 • peter knaap

  Dan moeten ze de haven ook sluiten, komen van het buitenland. Wat met vrachtwagens uit het buitenland?

 • Denis Hermans

  Er waren 2 matchen. Twee keer heeft men de corona regels azn de laars gelapt. Enige logische conlusie : geen voerbal !!!

 • Jozef Vermeulen

  Als die een uitzondering krijgen, is het duidelijk dat het niet meer over de gezondheid gaat, maar over de economie.