Killerinstinct gezocht: Beloften kunnen ook tegen Bosnië-Herzegovina niet winnen en blijven achter met één op zes

Ongeloof bij Amuzu na een gemiste kans.
BELGA Ongeloof bij Amuzu na een gemiste kans.
Eén punt in plaats van vier. Willen de U21 alsnog naar het EK, dan moeten ze dringend wat scoren. En stunten.

Meer irritante vliegen dan fans in Leuven - 1.107 tegenover 900. Het lege decor maakte de avond niet sexyer...

En zeggen dat onze jonge Duivels ná het EK sowieso al minder aantrekkelijk geworden zijn. Niet langer pakweg Dodi Lukebakio of Yari Verschaeren, wel Maxime Busi en Thibault De Smet. Het spreekt het publiek niet aan.

Photo News

Aan de andere kant: op de rommelmarkt liggen soms de allermooiste schatten. Een mens ontdekt er al eens iets. Neem nu Francesco Antonucci. Op jonge leeftijd vertrokken bij Anderlecht richting Ajax, waar AS Monaco hem voor liefst drie miljoen euro wegplukte. Dan ben je een talent.

Dat bleek ook bij momenten. Een schot ging naast, een vrije trap over - Antonucci nam initiatief.

Na de pauze lag de nummer tien aan de basis van de mogelijkheid die de 1-0 had moeten zijn. Heerlijke pass met de buitenkant van de voet richting De Smet, waarop de linksachter Amuzu vond. De aanvaller van Anderlecht besloot evenwel buiten het kader - een werkpuntje.

 Francesco Antonucci.
Photo News Francesco Antonucci.

Dan deed ploegmaat Saelemaekers voor de pauze ‘beter’. Zijn flukse knal met de linkervoet strandde op de paal.

Na een dik uur verdiende België stilaan een voorsprong. Achterin staat het zéér stevig - Svilar is een goeie keeper, met Bornauw-Faes heeft hij een geweldig duo voor zich -, de offensieve pionnen voerden de druk op. Alleen ontbrak het aan efficiëntie. Openda miste het onmisbare.

Photo News

De weinige supporters kregen best oké voetbal te zien. Doelpunten daarentegen... De jonge Duivels hadden met de vingers in de neus moeten winnen. En op Wales (1-0) had een punt ook al gemoeten. Doodzonde.

Vooral richting EK van 2021. Duitsland lijkt ongenaakbaar voor de eerste plek, ook beste tweede worden is nu moeilijk. Dan maar gewoon tweede worden en zo barrages halen? Het is niet verloren.

Op voorwaarde dat ze eindelijk eens scoren. En een stuntje tegen Duitsland zou ook wel welkom zijn.

BELGA
BELGA
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Ik denk dat de Belgische ploegen meer moeten investeren in het opleiden van spitsen.

 • Meert Dominique

  Zonder Di Matta, Verschaeren, Vanheusden. Daarbij, als ik me niet vergist hebben Hazard en De Bruyne nooit bij de beloften gespeeld.

 • frankie bressinck

  En ze moeten nog tegen Duitsland spelen! Als Openda, Amuzu en consoorten voor de goals moeten zorgen dan weet je het wel zeker? En maar zagen op Lukaku als die eens wat minder is, maar die schopt er wel 49 in op 78 matchen!

 • Roger Deprez

  Men heeft geen Kevin op het middenveld die de lijnen uitzet en waar iedereen zich aan moet houden. Waarschijnlijk talent genoeg maar hebben daarom ook een team.

 • Rudolf Jacobs

  de afgang is bij deze reeds ingezet,erg hee betaal ze nog wat meer,ze zijn nu al te lui om iets te doen,showen dat is hun beroep,autos en ...... en voor de rest ?????????????