Zij circuleren als kandidaten om De Keersmaecker op te volgen

Van l naar r: Ivan De Witte, Joseph Allijns en Johan Timmermans.
belga/photonews Van l naar r: Ivan De Witte, Joseph Allijns en Johan Timmermans.
Eind juni vindt de verkiezing plaats die bepaalt of De Keersmaecker zijn mandaat als bondsvoorzitter nog eens kan verlengen, maar momenteel staat (nog) geen tegenkandidaat echt op. Dat schrijft Sport/Voetbalmagazine. Achter de schermen doen wel drie namen van mogelijke tegenkandidaten de ronde: KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns, KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans en AA Gent-voorzitter Ivan De Witte.

Maar De Witte, die vandaag trouwens zijn plan uit de doeken deed voor een nieuwe competitieformule, zetelt niet in het Uitvoerend Comité van de KBVB en kan zich op dit moment dus geen kandidaat stellen. "Dat kan enkel als men de statuten nog aanpast, maar dat lijkt mij in de praktijk zogoed als onmogelijk", aldus Johan Timmermans, die wel tot het Uitvoerend Comité behoort.

"Ik stelde mij nog geen kandidaat. Ik ben voorzitter van KV Mechelen; dat valt niet te combineren met het bondsvoorzitterschap. Je kunt geen twee meesters dienen." Maar wil hij al dan niet de nieuwe bondspreses worden? "In het leven mag je niks uitsluiten. Als men mij te gepasten tijde kan overtuigen om mij kandidaat te stellen voor het bondsvoorzitterschap en als men mij dan ook nog eens zegt dat het géén probleem is om dat te combineren met het voorzitterschap van KV, dan zal ik dat op dat moment opnieuw bekijken."

Johan Timmermans behoort in tegenstelling tot De Witte wel tot het Uitvoerend Comité van de KBVB.
BELGA Johan Timmermans behoort in tegenstelling tot De Witte wel tot het Uitvoerend Comité van de KBVB.

Ook Allijns ontwijkt de vraag of hij kandidaat is: "Dat is vandaag echt geen item. De vraagtekens rond de KBVB zijn dat wel. De jaarrekening dient opgehelderd te worden en er moet werk gemaakt worden van meer transparantie op het vlak van de financiën en de werking". Maar Allijns begrijpt wel dat zijn naam de ronde doet. "Als de Pro League een bondsvoorzitter wil die uit de Pro League komt, dan moet ze een kandidaat voorstellen die de Pro League vertegenwoordigt binnen het Uitvoerend Comité van de KBVB en dat zijn er maar zes: Marc Coucke, Bart Verhaeghe, Johan Timmermans, Luc Boirs, Philippe Collin en ikzelf. Maar ik herhaal: op dit moment is dat helemaal niet aan de orde. Ik ben voorzitter van KV Kortrijk en daar gaat het heel goed."

Joseph Allijns begrijpt dat zijn naam de ronde doet.
PHOTO_NEWS Joseph Allijns begrijpt dat zijn naam de ronde doet.