Voormalig bondsvoorzitter Jan Peeters (82) overleden

KBVB
Jan Peeters, oud-voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), is gisternamiddag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de KBVB vandaag.

Peeters volgde in 2001 Michel D'Hooghe op als bondsvoorzitter. In 2006 werd de doctor in de rechten afgelost door huidig voorzitter François de Keersmaecker, waarna hij een einde maakte aan een 38-jarige loopbaan bij de bond. Voor zijn jarenlange inzet voor het Belgische voetbal kreeg Peeters in 2006 de hoogste onderscheiding van de KBVB, de titel 'Baron de Laveleye'.

Bij de KBVB werd Peeters in 1968 lid van de Codificatiecommissie. Vanaf 1977 zetelde hij in het Uitvoerend Comité. Een tijdlang was hij vicevoorzitter, van 1997 tot 2000 nam hij de functie van secretaris-generaal op zich. Bij de Europese Voetbalbond (UEFA) was Peeters lid van de Juridische Commissie en bij de Wereldvoetbalbond (FIFA) had hij een zitje in de Disciplinaire Commissie.

Ook bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) bekleedde Peeters belangrijke functies. Van 1984 tot 1996 was de voormalige jeugdrechter vicevoorzitter. Op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 en Atlanta in 1996 was hij de delegatieleider van dienst. De voorbije jaren zetelde Peeters nog als voorzitter in de Ethische Commissie van het BOIC.

KBVB in rouw

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is in rouw na het overlijden van voormalig voorzitter Jan Peeters. "Jan werd enorm gerespecteerd", aldus huidig KBVB-voorzitter François De Keersmaecker. "De KBVB leeft mee met de familie en vrienden van Jan Peeters", zo klinkt het in een persbericht.

"Jan Peeters stootte binnen de KBVB al snel door tot het Uitvoerend Comité en heeft een grote staat van verdienste, zowel als secretaris-generaal en aansluitend als KBVB-voorzitter", zo verklaart De Keersmaecker, die in 2006 Peeters opvolgde aan het hoofd van de KBVB. "Hij heeft gedurende een lange tijd belangrijke posities ingevuld binnen de KBVB en had ook verscheidene mandaten binnen FIFA en UEFA. Ook daar werd hij enorm gerespecteerd. Ik richt me tot de familie en vrienden van Jan en wil hen graag mijn steun betuigen."