Union Sint-Gillis niet akkoord met hervorming en dient klacht in

(Archief)
BELGA (Archief)
Kersvers tweedeklasser Union Sint-Gillis daagt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), de Pro League (vereniging van eersteklassers) en de Nationale Voetballiga (vertegenwoordiger tweedeklassers) voor de rechter. De Brusselse club bevestigde het bericht van L'Avenir op Facebook en Twitter. Union Sint-Gillis gaat niet akkoord met de wijze waarop de tweede klasse vanaf het seizoen 2016-2017 hervormd zal worden.

Volgens L'Avenir worden de KBVB, de Pro League en de Nationale Voetballiga in kort geding gedagvaard voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Komende vrijdag komt de zaak om 9u voor.

Berekening
Op de Algemene Vergadering van 28 april kondigde de Pro League het voornemen aan om vanaf 2016-2017 de eerste en tweede klasse te hervormen. De tweede klasse zal slechts acht ploegen tellen, in plaats van de huidige achttien. Om te bepalen welke tien clubs naar derde klasse zakken, zal de Belgische voetbalbond een berekening maken van het gemiddeld aantal behaalde punten door de tweedeklassers in de laatste drie seizoenen. Voor Union zal er slechts één seizoen in tweede klasse meegerekend kunnen worden.

Degradatie?
"Voor de twee voorgaande seizoenen, die wij in derde klasse doorbrachten, zal er een gemiddeld barema van 19 punten genomen worden", liet Jean-Marie Philips, directeur van de club, eerder optekenen. "Dat zal bijna onomkeerbaar onze degradatie naar derde klasse betekenen." Het naar de tweede klasse gepromoveerde Union vecht deze hervorming dan ook aan en vroeg zelfs in een open brief steun van de Europese Voetbalbond.