Uit tenniswereld hoeft Martens geen steun te verwachten: "Wist altijd al dat hij zakkenvuller is"

Christophe Rochus (l) en Kristof Vliegen met een sneer naar ex-tennisman Steven Martens.
PHOTO_NEWS Christophe Rochus (l) en Kristof Vliegen met een sneer naar ex-tennisman Steven Martens.

Het plotse vertrek van Steven Martens als CEO bij de voetbalbond heeft ex-tennissers Christophe Rochus en Kristof Vliegen niet meteen verbaasd, zo lieten ze gisteren op hun Facebook duidelijk weten. De twee, zelf geen onbesproken blaadjes, kruisten tijdens hun carrière het pad van Martens in zijn functie als Belgisch Davis Cup-kapitein en technisch directeur van de Vlaamse tennisvereniging. "Ik wist al van in 2000 dat Martens ervan houdt zijn zakken te vullen", aldus Vliegen, gewezen nummer 30 op de ATP-ranking, op het sociaalmedium. "Hij heeft me uit de federatie gezet omdat ik, volgens hem, niet goed genoeg was." Om er even later nog aan toe te voegen. "Het heeft me altijd verbaasd dat er altijd zo veel geloof gehecht werd aan wat hij te vertellen had."

Enkele minuten later liet ook Christophe Rochus (ex-nummer 38 op de ranking) zich uit over Martens naar aanleiding van de post van Vliegen. "Het ergste is dat incompetentie hier rijkelijk beloond is", daarbij refererend aan de flinke opstappremie.

Martens en de bond zullen trouwens niet met modder naar elkaar gooien, ondanks de duidelijke verschillen in visie. Dat hebben ze contractueel vastgelegd in de opstapregeling. Momenteel onthoudt Martens zich ook van alle commentaar. Hij verwijst daarbij telkens naar het communiqué dat hij maandag verstuurd heeft, waarin wel enkele subtiele hints van kritiek staan maar er geen namen genoemd worden. Op een officiële bondsreactie is het wachten tot vrijdag, wanneer preses De Keersmaecker voor zowel de Raad van Bestuur als het Uitvoerend Comité uitleg moet verschaffen.

PHOTO_NEWS