Profliga en Belgische voetbalbond hebben "constructief gesprek"

François De Keersmaecker (links) en CEO ad interim Gérard Linard.
BELGA François De Keersmaecker (links) en CEO ad interim Gérard Linard.
De Pro League en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hebben deze namiddag in Brussel gesproken over de toekomst van het Belgische voetbal en het beleid van de KBVB. Beide partijen lieten in een persbericht weten dat het gesprek constructief verlopen is. Concrete beslissingen kwamen evenwel nog niet uit de bus.

De Pro League, vertegenwoordigd door voorzitter Roger Vanden Stock en afgevaardigd bestuurder Pierre François, heeft tijdens de vergadering zijn frustraties en verwachtingen in een aantal dossiers bekendgemaakt aan bondsvoorzitter François De Keersmaecker en CEO ad interim Gérard Linard. Allicht heeft de Belgische profliga een aantal maatregelen voorgesteld, maar de knopen zijn nog niet volledig doorgehakt. "Op het moment dat in één van de domeinen beslissingen genomen worden, zullen deze gezamenlijk worden gecommuniceerd", klinkt het.

Volgende week zitten Vanden Stock en François samen met Gilbert Timmermans, de voorzitter van Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV). Het duo zal ook opnieuw met Linard rond de tafel zitten, die de Franstalige Voetbalfederatie (ACFF) voorzit. De VFV en ACFF zijn respectievelijk de Nederlandstalige en Franstalige vleugel van de KBVB.

Het topoverleg vindt plaats nadat de Pro League, die de belangen van de eersteklassers verdedigt, vorige week interne auditrapporten kon inkijken. Op basis daarvan concludeerden alle clubs van de Pro League om in te grijpen. "Het moment is gekomen om een aantal beslissingen te nemen in het belang van het Belgisch voetbal met het oog op het voeren van een beter beleid", klonk het toen.