Kortrijk-voorzitter: "Positie Martens was onhoudbaar"

Allijns (R) hier in gesprek met de trainer van Kortrijk Yves Vanderhaeghe.
PHOTO_NEWS Allijns (R) hier in gesprek met de trainer van Kortrijk Yves Vanderhaeghe.
De voorzitter van Kortrijk en tevens ook lid van de raad van bestuur van de voetbalbond Joseph Allijns vertelde aan Radio 1 dat hij de stap opzij van Steven Martens wel had zien aankomen. "Steven is een verstandig man en wist dat hij op deze manier niet verder kon werken."

De uitgelekte interne audit waaruit bleek dat de Belgische voetbalbond in het boekjaar 2013-2014 200.000 euro verlies maakte was voor Steven Martens het sein om zelf op te stappen als CEO. "Vrijdag na de verbetering van het verslag van de raad van bestuur werd er gezegd dat er een aantal mensen uit de Profliga en de Waalse vleugel geen vertrouwen meer hadden in de directie", vertelt Joseph Allijns. "Er werd daarop een motie van wantrouwen in de agenda van het Uitvoerend Comité gepland. Dan weet je dat de positie van Steven Martens onhoudbaar is geworden."

Toch wil Allijns ook de positieve zaken die Martens heeft verwezenlijkt benadrukken. "Hij wilde een nieuwe draai geven aan het functioneren van de Belgische voetbalbond. Dankzij hem is er veel veranderd. Maar als je 200.000 euro verlies maakt dan weet je dat er iets verkeerd is gegaan."

BELGA