François De Keersmaecker stapt uit het voetbal

photo_news
François De Keersmaecker (59) heeft het voetbalwereldje vaarwel gezegd, nadat hij zich eind juni terugtrok voor de verkiezing van een nieuwe bondsvoorzitter.

Nadat Gérard Linard verkozen werd als zijn opvolger, leverde De Keersmaecker meteen zijn bondswagen in en trok hij zich terug uit al zijn functies. De Keersmaecker had nog een mandaat voor twee jaar in het Uitvoerend Comité en kon tot zijn 75 jaar aanblijven in het provinciaal comité Antwerpen, maar na 21 jaar in het Uitvoerend Comité en 11 jaar als bondsvoorzitter zegde hij al zijn functies op.

De Keersmaecker was ook ondervoorzitter van het juridisch departement van de UEFA, maar ook daar zette hij een punt achter. De Keersmaecker blijft enkel lid van Sporting Tisselt, de club waarbij hij al sinds jaar en dag is aangesloten. De gewezen bondsvoorzitter steekt voortaan al zijn energie in zijn advocatenkantoor.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Arie Verwimp

    Beter worden? Je zit met een voorzitter die geen woord nederlands praat en er zitten figuren nu in het bestuur dat enkel aan het eigenbelang van hun clubs denken. Nee ze hebben de keersmaacker weggepest

  • Van Eersel Guy

    Dat werd tijd! Zou hem da zelf doorgehad hebben? Waarschijnlijk niet

  • davy rhodos

    Eindelijk het kan alleen beter worden nu