Eersteklassers nemen beleid KBVB onder de loep

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker zal aanwezig zijn op de vergadering met de Pro League
BELGA Bondsvoorzitter François De Keersmaecker zal aanwezig zijn op de vergadering met de Pro League
De Pro League zal volgende week woensdag (12 augustus) samenzitten met François De Keersmaecker en Gérard Linard, respectievelijk de voorzitter en de CEO ad interim van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, om het beleid van de KBVB onder de loep te nemen. Dat maakte de Belgische profliga deze middag bekend.

De Pro League, die de belangen van de eersteklassers verdedigt, keek tijdens de Bijzondere Algemene vergadering onder het voorzitterschap van Roger Vanden Stock de auditrapporten in. "Hieruit concludeerden de clubs van de Pro League unaniem dat het moment aangebroken is om een aantal beslissingen te nemen in het belang van het Belgisch voetbal met het oog op het voeren van een beter beleid", klinkt het. "Deze maatregelen zullen voorgelegd worden aan de Bondsvoorzitter en de CEO ad interim tijdens een overlegvergadering die zal doorgaan op woensdag 12 augustus."

Voorzitter Roger Vanden Stock en afgevaardigd bestuurder Pierre François beleggen ook vergaderingen met de voorzitters van Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV) en de Franstalige Voetbalfederatie (ACFF), respectievelijk de Nederlandstalige en Franstalige tak van de KBVB.

De volgende Algemene Vergadering van de Pro League zal doorgaan op 3 september. Dan bespreekt de Pro League de resultaten van de onderhandelingen met de verschillende partijen.