Bond: "RC Mechelen en Woluwe-Zaventem zakken naar derde"

Photo News
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft gereageerd op de heisa die de voorbije dagen aanzwol in verband met de licentievoorwaarden voor tweedeklassers, na de financiële ondergang van zowel RAEC Bergen als Racing Mechelen in het vagevuur van het Belgische voetbal.

Pierre Cornez, woordvoerder van de voetbalbond, benadrukt dat alle eersteklassers gevraagd hebben om hun licentie voor eerste klasse te verlengen, en gaf ook de info vrij voor tweede klasse: "Zo goed als alle tweedeklassers hebben een licentie-aanvraag voor het profvoetbal ingediend. Alleen Racing Mechelen en Woluwe Zaventem hebben dat niet gedaan en moeten dus zakken naar derde klasse."

In derde klasse zijn er dan weer zeven ploegen die de licentie voor tweede klasse aangevraagd hebben. Voor divisie 3A zijn dat Hamme, Deinze, Coxyde en Dender. In divisie 3B hebben alleen Union Sint-Gillis, Bocholt en Hasselt de licentie aangevraagd. Enkel die ploegen zijn dus in de running voor promotie naar tweede klasse. Deelname aan de eindronde voor promotie naar tweede is immers uitgesloten voor clubs die geen licentie voor het profvoetbal aangevraagd hebben.