Belgische voetbalbond voor rechter voor WK-camping

CREDIT: ImageDesk.be / Raf Willems
De Belgische voetbalbond zal zich samen met de vennootschappen Sun reizen en Oranje camping voor de rechter moeten verantwoorden voor de gebrekkige organisatie van de camping met Belgische supporters in Brazilië tijdens het WK Voetbal 2014. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist, meldt het Brussels parket deze ochtend. Het parket had daarover in september 2014 een klacht gekregen.

De drie partijen wordt verweten inbreuk gepleegd te hebben op de artikelen 5 en 33 van de wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling. De zaak verschijnt op 10 juni voor de correctionele rechtbank in Brussel.

Test-Aankoop heeft een burgerlijke zaak lopen tegen de KBVB en Sun Reizen over de WK-supporterscamping Devillage. Eind oktober legde de Brusselse rechtbank van eerste aanleg vast dat die zaak vanaf eind januari 2018 gepleit zal worden. De consumentenorganisatie heeft zowat 200 dossiers verzameld van supporters die tijdens het WK 2014 in Brazilië verbleven in de supporterscamping "Devillage". Volgens de supporters en de consumentenorganisatie was de accommodatie op die camping een pak minder luxueus dan de supporters was beloofd. De camping zou bovendien illegaal geweest zijn en Test-Aankoop eiste een volledige terugbetaling van de kosten en een schadevergoeding.

Dat proces van Test-Aankoop liep al enkele keren vertraging op, onder meer vanwege de strafklacht van een supporter. "Strafrechtelijke dossiers hebben voorrang op burgerlijke processen", zei Test-Aankoop-woordvoerster Els Bruggeman nadat hun zaak in februari vorig jaar werd uitgesteld.