Allijns: "We moeten financieel schoon schip maken"

PHOTO_NEWS
François De Keersmaecker, voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), heeft vandaag op het bondsgebouw aan het Uitvoerend Comité (UC) toelichting gegeven over het ontslag van CEO Steven Martens. "We moeten voor eens en voor altijd dit hoofdstuk afsluiten", stelde UC-lid Joseph Allijns.

Volgens de voozitter van KV Kortrijk was het geen gemakkelijke vergadering. "Toch hebben we enkele beslissingen genomen. Zo zal er een nieuwe interne audit komen. Het auditcomité zal bestaan uit onder meer Marc Coucke en ikzelf. Die interne audit zal als basis dienen om over een maand naar een externe audit over te gaan."

"Of er opnieuw lijken uit de kast zijn gevallen? Ik zal daar niets over zeggen. Ik weet enkel dat de vorige audit, gemaakt door Nils Van Branteghem, al erg zwaar was en dat deze niet lichter weegt."

BELGA

Lagere ontslagvergoeding

"François De Keersmaecker blijft uiteraard voorzitter. Hij heeft een heel verhaal verteld over het ontslag van Martens. Maar ik denk niet dat iedereen gelooft dat dit ontslag goed opgelost is. De voorzitter is een charmant man, maar hij heeft dit dossier niet op de meest zakelijke manier afgehandeld. We hadden mits hardere onderhandelingen misschien voor een iets lagere ontslagvergoeding kunnen zorgen. Er zijn vandaag allusies gemaakt op een vertrouwensstemming over De Keersmaecker, maar dat hebben we niet gedaan."

"Het ontslag van Steven Martens is definitief. We moeten voor eens en voor altijd dit hoofdstuk afsluiten. Met de vier directeurs en Gérard Linard moeten we schoon schip proberen te maken, zeker financieel. Ik denk dat dat mogelijk is."

Of er opnieuw lijken uit de kast zijn gevallen? Ik zal daar niets over zeggen. Ik weet enkel dat de vorige audit (...) al erg zwaar was en dat deze niet lichter weegt

Joseph Allijns
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS