KBVB: "Vervolging Mechelen en Waasland-Beveren perfect mogelijk op basis van bondsreglement"

Photo News
De vervolging van KV Mechelen en Waasland-Beveren door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is perfect mogelijk op basis van artikel B1711.141 in het bondsreglement. Volgens Malinwa is vervolging onmogelijk, maar de KBVB is op basis van juridische adviseurs zeker van zijn stuk. Dat wordt bevestigd aan Belga.

KV Mechelen maakte eerder deze week gewag van een probleem met de strafvordering. Die zou volgens Malinwa niet ontvankelijk mogen worden verklaard, op basis van artikel B1711.141 in het bondsreglement. Dat stelt dat daden van competitievervalsing die de degradatie tot gevolg kunnen hebben of de eindrangschikking kunnen wijzigen "vóór 15 juni van het betrokken seizoen of, indien het kampioenschap op die datum nog niet beëindigd is, binnen de zeven dagen na het einde van deze competitie" aanhangig moeten worden gemaakt. Voor competitievervalsing die aanleiding geeft tot andere straffen geldt volgens het bondsreglement een verjaringstermijn van acht jaar (artikel B1706).

De KBVB is echter zeker van zijn stuk, want liet zich door enkele sportadvocaten adviseren. Die verzekerden de voetbalbond dat het luik competitievervalsing in het bondsreglement coherent is. "Het betrokken seizoen", zoals gestipuleerd in artikel B1711.141, slaat niet op het seizoen waarin de feiten plaatsvonden, maar wel op het seizoen waarin de feiten aan het licht zijn gekomen. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philippe Corthout

  Wat mij als KV supporter vooral tegen de borst stoot is dat het frauderen door al de ploegen amper besproken wordt, alsof het een gewoonte is... maar een zogenaamd (en nog steeds te bewijzen) omkoping wordt uitgesmeerd alsof het om de grootste misdaad zou gaan. Mechelen heeft nooit de competitie vervalst, aangezien de uitslag onveranderd is... straf de personen die (indien bewezen) boter op het hoofd hebben. Beide ploegen hebben nooit actief deelgenomen.

 • andre van de wege

  mechelen en waasland beveren mag van geluk sprken dat het maar een kleine straf is voor die feiten, normaal is het voor die ploegen zakken in amateurs liga.

 • LUC HUON

  Voor fraudeurs: doe het zo laat mogelijk, niemand wil weten wat je doet maar wel wanneer.. Proficiat KVM de feiten zijn er , maar ze weden net tijdig ontdekt.

 • Guy De Weerdt

  Wat gaat er gebeuren met alle ploegen die wel financieel gesjoemeld hebben. Ploegen die hun trainers en spelers met zwart geld hebben betaald. Volgens de bondsreglementen krijgen die ploegen geen licentie voor het volgende seizoen en moeten die degraderen ??? Standard, Club Brugge,Genk, .... , enz. 1A zal volgend jaar maar een mager beestje zijn denk ik

 • Arie Verwimp

  Inderdaad en standard staat nog altijd op de kampioenlijst nochtans was het bewezen dat ze spelers van waterschei hadden omgekocht.dat is pas een schande.