KBVB stelt Belgian Football Center in Tubeke voor

Veertien jaar na het EK voetbal 2000 in eigen land heeft de voetbalbond het nationaal voetbalcentrum - gebouwd sinds 2005, met de opbrengsten van dat EK - officieel voorgesteld. "Het Belgian Football Center moet het kloppende hart van de Belgische voetbalgemeenschap worden", klinkt het in een YouTube-filmpje.

"Vooral met de constructie van het bijbehorende hotel hebben we de voorbije jaren geen geluk gehad", zegt KBVB-voorzitter François De Keersmaecker. "Maar met de komst van onze nieuwe CEO Steven Martens in 2011 is dat dossier stevig aangepakt geweest."

Duivels tintje
Het bedrijf Martin's Hotels zal het hotel in het centrum uitbaten. "Daar zullen seminaries kunnen plaatsvinden", zegt Steven Martens. "Het hotel geeft ook zijn naam meteen een Duivels tintje, want het zal 'Martin's Red' heten. Er komen 79 kamers, 7 seminariezalen en een auditorium met 150 plaatsen. Nog eind dit jaar kan de aannemer met de werken beginnen."

Voor iedereen
"We willen zowel het profvoetbal als het amateurvoetbal steunen, en in die visie past dit centrum perfect", aldus Martens. "Het geeft de gelegenheid om de nationale ploegen, scheidsrechters en trainers opleidingen te geven. Ook zijn lokale ploegen, voetbalfestivals, jongeren en meisjesteams welkom. De hele voetbalgemeenschap krijgt vroeg of laat de kans om in dit centrum actief te zijn. Sinds 2012 zijn de trainers van de verschillende nationale ploegen er trouwens al actief."

"Door het vermijden van hotels voor de spelers, busverplaatsingen en restaurants, zullen de kosten van de Rode Duivels voor de voetbalbond dalen", is ook sportdirecteur Paul Allaerts positief.

BELGA