KBVB gaat in beroep tegen uitspraak die samenstelling reeksen 1A en 1B verbiedt voor definitief BAS-vonnis

Het bondsgebouw.
kos Het bondsgebouw.
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) tekent derdenverzet aan tegen de uitspraak van de voorzitter van de Brusselse rechtbank in eerste aanleg. Dat heeft woordvoerder Stefan Van Loock zaterdag bevestigd.

Het BAS besliste eerder deze week dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kunnen degraderen, omdat de bondsactie in het kader van mogelijke matchfixing op het einde van seizoen 2017-2018 te laat is ingesteld. Het arbitragecollege sprak zich nog niet uit over de grond van de zaak, maar liet in een tussentijds vonnis al wel weten dat de degradatie onmogelijk opgelegd kan worden. Andere straffen zijn wel nog mogelijk.

Maar Beerschot diende donderdag bij hoogdringendheid een eenzijdig verzoekschrift in tegen die tussentijdse beslissing van het BAS. De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg gaf de Ratten ook gelijk. De voetbalbond en Pro League moeten wachten tot het BAS zijn finale oordeel heeft geveld. Pas na die einduitspraak kan bepaald worden of Beerschot in 1A of 1B moet uitkomen en hoe de reeksen er zullen uitzien. Door die juridische demarche van Beerschot, dreigt de competitie later van start te moeten gaan. Het BAS heeft namelijk tot eind augustus de tijd om te oordelen over het volledige dossier.

De KBVB zal echter derdenverzet aantekenen. Dat beroep werkt opschortend, waardoor de competitie voorlopig in 1A zoals gepland op 27 juli en in 1B in het eerste weekend van augustus kan starten.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik De jongh

  Indien Mechelen noet xtijgt, 1a met 15ploegen, toch geen ploeg naar 1a promoveren die geen enkele verdienste heeft buiten een arsenaal aan advocaten

 • jacqueline van langenhove

  Jullie zouden blij moeten zijn met Beerschot want anders was het maar heel pover gesteld met de nationale ploeg.

 • Bertil Smeets

  Dat plaatje is ondertussen grijs gedraaid. Is dat niet mogelijk deze gerechtszaak definitief tot zijn einde te brengen zo snel mogelijk? Straks is het kerstmis en de competitie is nog niet begonnen.

 • Nick Saenen

  Het begint fameus te stinken in het nest.. MOETEN naar 1a, weer bijna failliet ?? Weer een ploegske gaan zoeken om kapot te maken om te blijven bestaan dus...

 • DIRK SPRANGERS

  En dan te weten dat er van matchfixing in Mechelen !!...geen sprake is... Het is natuurlijk makkelijk ,de gemanipuleerde zaken met zen allen over te nemen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00