Kapitein van Red Flames stopt ermee na 109 interlands

BELGA
Aline Zeler zet met onmiddellijke ingang een punt achter haar carrière bij de Red Flames, de nationale vrouwenploeg. Met 109 caps is de 35-jarige Zeler Belgisch recordinternational. Ze was tevens aanvoerster.

De barragewedstrijd Zwitserland - België (1-1) van begin deze maand was de laatste interland van Zeler, die in het tussenseizoen Anderlecht verliet voor PSV. Zeler debuteerde bij de Flames op 12 maart 2005 onder toenmalig bondscoach An Noë met een 2-0-nederlaag in een vriendschappelijke interland tegen Ierland. Ze speelde zowel in de verdediging als in de aanval en maakte in totaal 29 doelpunten. “Ik heb de nodige tijd genomen na de uitschakeling tegen Zwitserland en heb beslist om mijn carrière af te sluiten op dit niveau”, aldus de aanvoerster. “De volgende kwalificaties, voor het EK 2021, starten immers pas in september 2019. Ik maak uiteraard het seizoen vol bij PSV, waar we nog vele doelen hebben dit jaar. Ik denk dat de ploeg een mooie progressie heeft gemaakt en in de toekomst nog enorm zal evolueren.”

Bondscoach Ives Serneels blikt tevreden en trots terug op zijn samenwerking met Zeler als international. “Aline is een echte teamplayer met veel aandacht voor discipline, in de eerste plaats voor zichzelf”, aldus Serneels. “Het is mede daardoor dat ze dergelijke mooie carrière heeft kunnen uitbouwen. Ze is een voorbeeld op en naast het veld. Hopelijk mag ze in de toekomst naast het veld die steunpilaar blijven die ze altijd is geweest. Voor de vrouw en de speelster Aline heb ik het allergrootste respect.”

BELGA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lois Verdonk

    Een groot atlete en een voorbeeld voor de jeugd .

  • roland nierynck

    Een dikke proficiat Aline met Uw formidabele voetbal loopbaan U was (bent) een voorbeeld voor de vele, vele ondergewaardeerde voetbal meisjes.Door U inzet en uitstraling is de toekomst verzekerd want er zit veel jong talent aan te komen. Dank je xxx