Kapitein Hazard moét ook de penalty's, vrije trappen en corners nemen

belga
Stilaan komen er meer details naar buiten betreffende de rel over de aanvoerdersband bij Zulte Waregem. Thorgan Hazard neemt die vanaf morgen definitief over van rechtsback en boegbeeld Davy De fauw. Het was de enige manier om Hazard nog een jaartje te kunnen huren van Chelsea, zo blijkt nu. Maar dat is niet alles. Omdat de kersverse Rode Duivel meer verantwoordelijkheid moét dragen, is ook contractueel vastgelegd dat hij de vaste strafschopnemer wordt en dat hij ook alle corners en vrije trappen voor zijn rekening neemt. Haast ongezien in het hedendaagse topvoetbal. Dat naast De fauw nu ook Mbaye Leye en Franck Berrier nukkig rondlopen, hoeft geen betoog.

Coach Francky Dury, die vandaag niet kwam opdagen op de persconferentie, krijgt de zwarte piet toegeschoven. Volgens CEO Patrick Decuyper was de trainer immers al langer op de hoogte van de situatie én stemde hij in met de wissel. Dat De fauw enkele uren voor de belangrijke match tegen PSV (dinsdag, 2-0 verlies in Champions League) werd ingelicht, is een jammerlijk gebrek aan tact. De reden van De fauws mindere presteren in het Philips Stadion, is bij deze blootgelegd.

"Onze coach dacht misschien dat hij daar meer tijd voor had", aldus Karel D'Haene, ook niet blij met de huidige gang van zaken, aan Stadion. "Voor de groep blijf Davy de échte leider. Maar voor onze nieuwe kapitein, Hazard, is dit ook een moeilijke situatie. Als jonge gast is het al niet makkelijk om een groep te leiden, zeker niet als dat ook nog eens van de ene dag op de andere gebeurt. Wrevel is er niet in de groep, maar we zitten er toch mee in onze maag. Dit is allemaal boven onze hoofden beslist. Of dit invloed zal hebben op het veld? Dat kun je nu nog niet zeggen. Maar als we verliezen tegen Kortrijk, zal alles uitvergroot worden", voegde Steve Colpaert daar nog aan toe. Afwachten wat dat zaterdagavond geeft thuis tegen een uitgekookt KV Kortrijk.

Photo News
BELGA
getty
photo_news