Exclusief voor abonnees

Juridisch steekspel na knokpartij: Sven Mary verdedigt Vanderbiest, Union-assistent dient strafklacht in

Photo News
De knokpartij in de spelerstunnel van het Dudenpark krijgt nog een dikke staart. Union-assistent Abder Ramdane dient een strafklacht in tegen zijn collega-T2 Fred Vanderbiest (KV Mechelen). Die is enkele dagen arbeidsongeschikt en neemt topadvocaat Sven Mary in de arm. Vanderbiest overweegt op zijn beurt gerechtelijke stappen tegen Ramdane voor slagen en verwondingen.

Ter opfrissing nog eens de feiten: De wedstrijd in 1B tussen Union en KV Mechelen ontspoorde zondag helemaal. Tijdens de rust stormde Alex Hayes, de sportief directeur van Union die ook op het wedstrijdblad stond, naar het scheidsrechterlijke kwartet om hen duidelijk te maken dat hun beslissingen hem niet aanstonden. In de slotfase van de wedstrijd kregen spelers Serge Tabekou en Lukas Bijker na een akkefietje rood. In het tumult dat daarna ontstond, kregen assistenten Fred Vanderbiest en Abderrahmane Ramdane het met elkaar aan de stok. Daar zit de echte angel van het incident: de T2 van Union zegt dat zijn collega Vanderbiest hem racistisch heeft bejegend, waarna hij hem een vuistslag gaf.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Victor Avanti

    Hij heeft het gezocht , zo simpel is het. Als een advocaat van dit niveau met zulke zaken bezig is, zegt dit veel van wat er in België gaande is.