Zweedse linksback en verdediger Woluwe 7e en 8e wintertransfer Beerschot

UNKNOWN
Beerschot AC heeft met het Nederlandse Groningen een akkoord bereikt over de transfer van Emil Johansson. De Ratten willen de Zweedse linksback een half jaar huren (met optie tot aankoop). Ook Maxime Chanot, verdediger bij tweedeklasser Woluwe, speelt na de winterstop in Antwerpen. Respectievelijk wintertransfer zeven en acht.

De 26-jarige Johansson meldt zich nog deze week in het trainingskamp van Beerschot in het Turkse Belek. Daar wil hij zich een beter beeld vormen over de club. Johansson was begin augustus in Nederland het onderwerp van spot toen zijn eigen trainer briesend riep dat "die Johansson nog geen kut kan dekken".

Johansson kwam in de zomer van 2011 van het Noorse Molde naar FC Groningen. Hij werd geplaagd door blessureleed en speelde slechts acht officiële duels in de hoofdmacht.

Maxime Chanot
BELGA Maxime Chanot

Daarnaast maakte Beerschot ook bekend dat het de 23-jarige Maxime Chanot heeft aangeworven. De Fransman tekende op het Kiel een contract voor tweeënhalf seizoenen. Hij komt over van tweedeklasser White Star Woluwe, de tweede in tweede klasse.

Chanot is een atletische centrale verdediger uit Nancy die via de jeugd van AS Nancy en Stade de Reims in 2006 bij Sheffield United terecht kwam. Enkele uitleenbeurten later verhuisde de getalenteerde youngster naar Le Mans, dat hem in 2010 bij FC Gueugnon stalde. Daarna belandde hij bij Woluwe.

Johansson en Chanot zijn de zevende en achtste aanwinst van Beerschot in deze wintermercato. Eerder haalden de Ratten ook al Raman, Suk, Van Acker, Nwanganga, Lépicier en Ogunjimi naar het Kiel. Achter laatstgenoemde staat wel nog een (klein) vraagteken.