Zwak Club met de billen bloot aan de Gaverbeek

Louis van Gaal is een gelukkig man. Dít Club Brugge wordt woensdag een hapklare brok voor Manchester United. Blauw-zwart speelde aan de Gaverbeek een ontstellend zwakke partij, miste enkele opgelegde kansen en ging met 2-0 de boot in bij Zulte Waregem. Essevee speelde niet eens sterk, maar werd geholpen door een vroege penaltygoal van Leye. Na de pauze kwam Club toch iets meer opzetten, maar Diaby en Dierckx verkwanselden de gelijkmaker. Verboom nam alle twijfel weg en smeerde de troepen van Preud'homme een tweede competitienederlaag aan.

Nieuwe naam in de ziekenboeg van Club Brugge: kapitein Timmy Simons. Een aderlating voor blauw-zwart. Michel Preud'homme koos verrassend voor Jean-Charles Castelletto op de nummer 6. "Een fysiek probleem bij Claudemir", liet MPH weten. Zelfs Philippe Clement loopt dezer dagen op krukken. Oscar Duarte werd nog net fit genoeg bevonden om te starten aan de Gaverbeek.

Toegegeven, het was warm. Maar dat is nog steeds geen excuus om zo dramatisch aan de wedstrijd te beginnen. Bij de eerste halve kans voor Essevee trok Brandon Mechele aan de noodrem. Al dan niet in de zestien, maar Mbaye Leye trok er zich niets van aan. Vanop de stip scoorde hij - alwéér - tegen Club. Het moet zowat zijn lievelingsploeg zijn om tegen te spelen. En wat Club daarna op de mat legde was pijnlijk. Hans Vanaken speelde als een koorknaap terwijl Victor Vázquez eerder nood leek te hebben aan een siësta. Een vrije trap van Laurens De Bock waaide nog tegen de staak, maar dat was het ook. Inspiratieloos, zwak, dom. Woorden schoten tekort om de prestatie van Club te omschrijven bij de rust.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA

Ook aan de tweede helft begon Club slecht en het mocht blij zijn dat scheidsrechter Jonathan Lardot een duwfout van Mame Thiam had gezien of het stond al snel 2-0. Geleidelijk aan kwam blauw-zwart toch beter en beter in de match, maar scoren buitenshuis is o zo moeilijk dit seizoen. Abdoulay Diaby kwam oog in oog met Sammy Bossut, maar miste de gelijkmaker. Zelfde verhaal bij invaller Tuur Dierckx. Preud'homme probeerde ondertussen alles wat hij nog in zijn arsenaal had zitten. Ruud Vormer naar de kant, Vanaken op de zes, Obbi Oulare en Nikola Storm in de ploeg.

Club leek de match in handen te nemen, maar kon de kansen niet afwerken. De invalbeurten van Dierckx en Oulare brachten wel meer schwung in het spel, maar tevergeefs. Bryan Verboom velde een kleine tien minuten voor tijd het harde verdict: 2-0. Benieuwd of het woensdag tegen Manchester United beter zal gaan...

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS