Zulte Waregem legt Antwerp en ingevallen Mirallas over de knie en pakt tien op twaalf

Photo News
Zulte Waregem
ZWA
Zulte Waregem ZWA
2
0
Antwerp ANT
ANT
Antwerp
Zulte Waregem heeft in eigen huis eenvoudig afgerekend met Antwerp: 2-0. Saido Berahino en Davy De fauw tekenden voor de treffers. Essevee pakt zo tien op twaalf.

Hoe zou Antwerp presteren na de Europese opdoffer tegen AZ? Het antwoord werd al snel duidelijk op het veld. The Great Old kwam mentaal en fysiek tekort. Dat zag ook Steven Defour vanuit de tribune.

Zulte Waregem was de betere ploeg en na een kansarme openingsfase trapte smaakmaker Saido Berahino Essevee op voorsprong. ’t Was zijn derde treffer in vier matchen.

Photo News

Op slag van rust was de 2-0 een feit. Defensief geklungel bij Antwerp leverde een penalty voor de thuisploeg op. Davy De fauw nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde Jens Teunckens –die de strafschopfout maakte- de verkeerde kant uit.

Ook in de tweede helft deelde Zulte Waregem de lakens uit. Antwerp en de ingevallen Kevin Mirallas hadden geen reactie in huis. Allesbehalve. De 3-0 hing in de lucht, maar Berahino en Cyle Larin lieten het na om de netten nogmaals te laten trillen.

Uiteindelijk wist Mirallas in de slotfase wél te scoren, maar het feestje ging wegens buitenspel niet door. De eindstand in het Regenboogstadion: 2-0. Een simpele zege voor Essevee, dat tien op twaalf pakt in de competitie.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kelly Bernaert

  SCHITTEREND DIKKE proficiat.

 • christiaan vandenbroucke

  Dikke proficiat aan de spelers en het bestuur en zeker de trainer,het mag ook eens gezegd worden

 • Sven Stolk

  Is Boloni zo grootse trainer? Al 2 jaar bouwen van defensieve sterkte die er nu niet is. Dan zijn keuze qua opstelling van spelers? Baby zijn vriend? Die kerel haalt het niet en andere en betere blijven ervoor aan de kant. Zonder de gemaakte transfers is er al mogelijkheid om te voetballen met huidige groep enkel een ander spel systeem. Daarom ben Antwerp fan maar al 2 jaar niet van de trainer. Oogkleppen op eigen schema dat punten kost. Ga anders spelen en los je veel op. Ga voetballen.

 • eric debanne

  Dikke proficiat voor Zulte Waregem ... Dik verdient 3 punten bonus ! Succes verder ...

 • frank veus

  Blij moeten ze zijn dat het maar 2 - 0 is het had ook 6 of 7 - 0 kunnen zijn , waarschijnlijk heeft Boloni weer een andere wedstrijd gekeken . Zonder scheidsrechterlijke hulp kan antwerp het toch niet echt .