Zulte Waregem in beroep tegen schorsing voor Sami

Photo News
Eersteklasser Zulte Waregem tekent beroep aan tegen de schorsing van twee speeldagen die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag opgelegd heeft aan Joël Sami. Dat meldde woordvoerder Cedric Tack vandaag.

De Reviewcommissie had het Bondsparket gevraagd om Sami te vervolgen voor een overtreding op speeldag 15. De Congolese verdediger verloor in het 2-2 gelijkspel bij Moeskroen-Peruwelz in de 52e minuut de controle over het leer. Sami probeerde zijn slechte controle te herstellen, maar zette zijn tackle op Moeskroen-middenvelder Anice Badri te laat in. Scheidsrechter Christof Dierick hield het na een korte aarzeling bij geel. Omdat het zijn vijfde gele kaart van het seizoen was, is Sami sowieso geschorst voor het duel op de 16e speeldag in de Jupiler Pro League op verplaatsing bij Club Brugge.

De Geschillencommissie vond de beoordeling van Dierick tevens te mals en gaf gehoor aan het voorstel van het Bondsparket om Sami twee speeldagen schorsing en 800 euro boete op te leggen. Zulte Waregem wil zijn verdediger recupereren voor de thuiswedstrijd tegen Standard (speeldag 17) en de verplaatsing naar AA Gent (speeldag 18). Daarom zal Essevee zich morgen met Sami gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep, die zich uitspreekt over de definitieve strafmaat. De speeldag schorsing voor Club Brugge-Zulte Waregem kan Sami evenwel niet meer ontlopen.