Zulte Waregem huurt De Ridder en haalt Steppe en D'Ulivo

SV Zulte Waregem heeft vandaag stevig uitgehaald op de transfermarkt. Nadat het eerder op de dag liet weten dat Steve De Ridder gehuurd wordt van FC Kopenhagen, neemt het nu twee spelers van Waasland-Beveren over. Doelman Kenny Steppe tekende voor drie jaar, terwijl rechtsachter Cédric D'Ulivo zijn handtekening zette onder een overeenkomst van twee seizoenen.

"Zulte Waregem toonde enkele jaren geleden al heel concrete interesse", zegt De Ridder. "Dat heeft me gecharmeerd, maar de overgang is toen niet doorgegaan. Nu heeft de club opnieuw heel kort op de bal gespeeld. Ik ben ze al die jaren blijven volgen en Zulte Waregem heeft toch een mooi parcours afgelegd. Ik had onmiddellijk een heel goed gevoel bij de besprekingen en voelde direct veel vertrouwen. Ik sta te popelen om er opnieuw in te vliegen op de Belgische velden."

"Nieuwe uitdaging"
"Ik ben heel tevreden met deze nieuwe uitdaging", verklaarde Steppe, die naast Waasland-Beveren eerder ook de kleuren verdedigde van Germinal Beerschot en Heerenveen. "Ik wil er mijn steentje toe bijdragen om Essevee weer hoger te loodsen. Ondanks een minder seizoen hebben ze telkens een goed parcours afgelegd de jongste jaren. Met de bouw van een nieuw oefencomplex en een vernieuwd Regenboogstadion blijft SV Zulte Waregem stappen vooruit zetten. Ik ben trots om voortaan deel uit te maken van die ambitie."

Steppe weigerde bij Waasland-Beveren bij te tekenen voor een extra jaar. In 2008, toen de Antwerpenaar nog bij Germinal Beerschot speelde, werd hij verkozen tot Doelman van het Jaar.

Ook de Fransman D'Ulivo is tevreden met zijn transfer. "Essevee straalt inderdaad een gezonde ambitie uit", stelde de verdediger, die voor zijn periode bij Waasland-Beveren door Marseille uitgeleend werd aan Cassis Carnoux en Ajaccio. "Ik voetbal nu drie seizoenen in België en ik ken de club dus al een beetje. De manier van spelen bij Zulte Waregem, een voetballende oplossing zoeken, ligt me. Dit is een mooie volgende stap in mijn carrière."