Ziek Genk geeft zege weg tegen knokkend KVO

belga
Genk-Oostende: twee zieke patiënten tegenover elkaar. Elk met één helft angsthazenvoetbal, elk op het einde met één punt. Maar de morele verliezer komt zonder twijfel uit Limburg.

Na 25 minuten gapen naar Racing Genk - KV Oostende flitst een gedachte door ons hoofd. "Waar is Dennis Moerman als je hem nodig hebt?" De tv-serie Spitsbroers, maandagavond op VTM, verwarmt meer zieltjes dan de beginfase van de twee ploegen die vanavond aan het ballen waren. Geen sfeer. Geen beleving. En vooral: veel schrik. Dat zag je aan de opstellingen. Genk-coach Stuivenberg bracht met Aidoo en Nastic twee gespierde brokken in de basis. Zijn collega Custovic gooide het in zijn eerste echte test als hoofdtrainer op een 3-5-2, al doet '5-3-2' de waarheid meer eer aan.

photo_news

Genk - zonder Moerman dus - vond ondanks zijn offensieve weelde op papier amper oplossingen om de defensieve gordel van de bezoekers te ontmantelen. Berge trapte eens van ver naast, Pozuelo probeerde het in de korte hoek. Dan waren de zeldzame counters van Oostende gevaarlijker. Gano kopte net over. Siani moest altijd scoren maar mikte centimeters naast. In het spel was Oostende evenwel nergens. Als er één ploeg toch iéts verdiende, dan wel Genk. Maar dat het niet van een vlot uitgespeelde actie zou komen, was ook ongeveer duidelijk. Vrije trap dan maar. Malinovskyi haalde zijn penseel boven: 1-0.

photo_news

Wat betekende dat KV Oostende moest komen. De nonchalante Berrier moest naar de kant, Vandendriessche kwam erin, maar de kwaliteit bleef lang ondermaats bij de kustploeg. Tot Bjelica die grote kans kreeg. De flankspeler moest altijd scoren, maar Genk-doelman Vukovic klapte zijn been in extremis uit.  

KVO tankte er evenwel moed uit en nam de regie helemaal over. Genk kroop als angsthazen achteruit. En zoiets betaal je, zelfs tegen een ploeg in volle crisis, cash. Gano mocht aannemen, kijken en schieten. De topschutter van deze competitie prikte zijn tweede voor Oostende en zijn zesde in totaal binnen. Capon trapte nog een wenkende kans roekeloos de tribunes in.  

Hier en daar klonk er een gefluit vanuit de Genkse spionkop. Ergens riep iemand "boe". Allemaal zonder veel overtuiging. De tegengoal werd vooral zeer gelaten ontvangen. Alsof de fans zich erbij neergelegd hebben dat het niet beter kán. Terwijl dit toch het elftal is waar heel België vorig seizoen op het puntje van zijn stoel ging zitten. Racing Genk: waar liep het fout? 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • norbert deploige

    Enkel geld verdienen is hier de enige reden. Alle ster? spelers hebben een vorstelijk contract gekregen om te blijven. Waarom ons nu nog moe maken stellen die heren zich. Het bestuur zou alle contracten van de spelers openbaar moeten maken. De supporters hebben daar recht op en weten waarvoor ze supporteren . De spelers zouden zich misschien dan ook meer gaan inspannen.

  • Wouter Gabriels

    Nu Weiler en Vanderhaege buiten zijn en Hein even in kalmer oorden vertoeft, komt de druk volledig op Stuivenberg. Een trainer die zich nooit boos maakt op zijn spelers... dan weet je het wel. 9 op 24. Met een makkelijk programma. Waarom moest Maes ook weer buiten?