Zes heethoofden opgepakt na tumultueuze topper

Photo News
Na de wedstrijd in Jan Breydel kwam het in en rond het stadion tot verschillende opstootjes en kleine rellen. De politie had de handen vol en moest uiteindelijk zes heethoofden bestuurlijk aanhouden. De situatie zou nu wel relatief onder controle zijn. Ook het Rode Kruis beleefde een drukke middag: zij dienden 69 keer tussenbeide te komen.

“Alles bij elkaar is het relatief goed afgelopen”, klinkt het bij de politie. “Door het tumultueuze verloop van de wedstrijd, kwam het na het laatste fluitsignaal tot heel wat opstootjes. In het stadion werden heel wat stoeltjes vernield en in het rond gegooid. Ook buiten Jan Breydel ontstonden er tussen de Club-fans onderling opstootjes. Veel had natuurlijk te maken met de beslissingen van de videoref. Dat zorgde voor frustraties.” 

Concreet moest de politie zes heethoofden bestuurlijk aanhouden. Vier supporters moesten met verwondingen afgevoerd worden naar het ziekenhuis. In de loop van de namiddag had het Rode Kruis bovendien meer dan de handen vol. Zij noteerden 69 tussenkomsten. Veel daarvan waren het gevolg van het Bengaals vuurwerk dat voor de wedstrijd werd gebruikt om de spelersbus te verwelkomen. Het gevolg, brandwonden, liet zich raden. Ondertussen zouden de gemoederen al wat bedaard zijn. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Van nuffelen Jos

  Ja beste Didier, uwe kater was al na 4 matchen verwerkt zeker, da voordeel heb je dan als uw ploeg nooit meestrijdt voor de prijzen tot het einde dan ben je daar vroeger van af.

 • Kevin Baeyens

  Heethoofden, Verhaege, Deschacht,Leko enco

 • didier de coster

  en die vormer is gouden schoen , jawadde , zielige competitie hier, nie gezien gister , heeft die wel meegedaan e, tussen haakjes , die keeper van de boeren heeft gister ne goede financiele dag gehad , wees daar maar zeker van ; cobw

 • didier de coster

  dit moet echt pijn doen bij de boeren , straks zijn ze nog tweede of derde met da stom gedoe van de play-offs , afschaffen die handel , maar ja hé ... GELD , marc ledure zal ne kater hebben ; cobw

 • Noa Van kampenhoudt

  Aai aai aai...en dan nog een coach die voetbal haat, een voorzitter die alleen maar normaal kan doen als hij "de belangrijkste" kan zijn...och ja, en een zeer zeer arrogante hollander ( Vormer = nep gouden schoen, verkregen door tussenkomst van zijn voorzitter ) die in een interview na de match degout reageert op " die Teo"...1-2 is het enige wat telt!! Op eigen veld verloren...op 2 punten komen ipv 8!!! Dom eh Leko, Bartje en Ruudje?!