Zes doelpunten, één rode kaart: Antwerp en Oostende delen punten na boeiende partij

photo_news
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
3
3
KV Oostende KVO
KVO
KV Oostende
Antwerp en Oostende hebben er op de eerste speeldag van play-off 2B een interessante pot van gemaakt. Liefst zes doelpunten vielen er op de Bosuil: 3-3. In de slotfase verzilverde invaller Zinho Gano een strafschop.
Nieuwe update beschikbaar

highlights


nabeschouwing

Bölöni had het aangekondigd. Hij zou play-off 2 'gebruiken' om dingen uit te proberen en de Roemeen liet meteen twee jonkies debuteren. Laurent Mendy (19) mocht in de spits postvatten. Gounè Niangadou (20) kreeg op het middenveld een plekje naast Haroun en Corryn. Routiniers als Hairemans en De Laet belandden op de bank, Van Damme en Limbombe zaten op de tribune. 


Mendy stond duidelijk bol van de zenuwen. Niangadou pikte meteen keurig aan. Antwerp had het beste van het spel. Oostende, waar Custovic weinig veranderde, moest ondergaan. Een bedrijvige Rodrigues had er duidelijk zin in. Hij maakte het de Kustboys en niet in het minst Capon erg lastig. Alleen bleef het toch voornamelijk bij aandringen. Dutoit moest pas voor het eerst echt aan de bak op een laag schot van Mendy. De onervaren Senegalees maakte niet altijd de beste keuzes. Ervaring daar heeft Joseph Akpala wel een rugzak vol van en de Nigeriaan schoof de eerste kans voor de bezoekers wel keurig laag binnen. Het was één van de schaarse tegenprikken bij Oostende want Antwerp nam snel opnieuw over. 


Lombaerts - nochtans ook wat ervaring in de tank - beging in de zestien een overbodige overtreding op Owusu en Boucaut wees naar de stip. Debutant Mendy nam de bal meteen en maakte aanstalten om de elfmeter te trappen. Rodrigues probeerde hem nog op andere ideeën te brengen, maar de Senegalese tiener was zeker van zijn stuk. De bank liet begaan en Mendy trapte keurig binnen. Bij de rust alles te herdoen op de Bosuil.

belga
belga

Vroeg in de tweede helft strafte Zivkovic meteen een nonchalant momentje bij Ghandri af. Keurig afgewerkt van de Nederlander, maar Antwerp klauwde meteen terug. Knappe tegenaanval en Rodrigues stuurde Ardaiz alleen weg. De invaller schoof eenvoudig voorbij een kansloze Dutoit.


Antwerp duwde door en Hairemans lanceerde Corryn. De gelegenheidskapitein legde terug voor Owusu die staalhaard in het dak van het doel trapte. 3-2, maar Antwerp werkte zichzelf in nesten. Ghandri liep tegen een domme tweede gele kaart toen hij een vrije trap aan Bolat wou laten, maar vervolgens wel even tegen de bal tikte met zijn voet. Oostende ging ermee aan de haal en de Tunesiër zag geen andere optie dan een trekfout te maken.


De Great Old moest nog meer dan een kwartier met tien verder. Oostende probeerde een gelijkspel uit de brand te slepen, maar aan kansen kwam het niet. Tot Rodrigues helemaal op het einde Canesin tegen de grond werkte. Boucaut wees opnieuw naar de stip en Gano zette om en maakte er zo toch nog 3-3 van. Batubinsika miste in de slotminuut nog de kans om Antwerp op 4-3 te brengen. Met zes goals, een rode kaart, een forse dosis naïef verdedigen en twee strafschoppen kreeg de Bosuil een geanimeerde voetbalnamiddag, maar een winnaar kwam er niet uit de bus.

belga
photo_news
photo_news
belga
belga
photo_news
belga

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

penalty_scored

Zinho Gano scoort strafschop

Zinho Gano zet strafschop om

yellow_card

Gele kaart voor William Owusu Acheampong

Gele kaart William Owusu

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Aleksandr Bjelica

substitution

Richairo Zivkovic vervangen door Zinho Gano

Zinho Gano komt in de plaats van Richairo Zivkovic

substitution

Spelerswissel

Dino Arslanagic komt in de plaats van Goune Niangadou

second_yellow

Tweede gele kaart

Tweede gele kaart Nader Ghandri

substitution

Spelerswissel

Jelle Bataille komt in de plaats van Aristote Nkaka


substitution

Spelerswissel

Franck Berrier komt in de plaats van Emmanuel Banda

goal

Doelpunt William Owusu Acheampong

Doelpunt William Owusu

yellow_card

Gele kaart voor Brecht Capon

Gele kaart Brecht Capon

goal

Doelpunt Joaquín Maximiliano Ardaiz De Los Santos

Doelpunt Joaquín Ardaiz

goal

Doelpunt voor KV Oostende

Doelpunt Richairo Zivkovic

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Nader Ghandri


substitution

Spelerswissel

Joaquín Ardaiz komt in de plaats van Laurent Mendy


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

substitution

Faris Haroun vervangen door Geoffry Hairemans

Geoffry Hairemans komt in de plaats van Faris Haroun

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

yellow_card

Gele kaart voor Ivo Rodrigues

Gele kaart Ivo

penalty_scored

Laurent Mendy scoort strafschop

Laurent Mendy zet strafschop om

goal

Doelpunt voor KV Oostende

Doelpunt Joseph Akpala

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt

photo_news


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00

Video