Ga naar de mobiele website
^ Top

Zelfs met man minder krijgt AA Gent Club op de knieën, ijzersterke Kalinic de held

BELGA
De titelstrijd gaat niet tussen twee, maar drie ploegen. AA Gent liet vandaag zien dat het wel degelijk een kandidaat-kampioen is. Zelfs toen de Buffalo's met tien vielen, kon Club niet profiteren (2-1). Kalinic stond meermaals pal en zo staat Anderlecht al na één speeldag vier punten los.

Het wedstrijdblad stond vol verrassingen. Geen Perbet bij AA Gent. Hein Vanhaezebrouck was beducht voor de power van Club Brugge en koos voorin voor stormram Coulibaly. Rode Duivel Foket mocht toekijken langs de zijlijn. Bij blauw-zwart hield Michel Preud'homme Engels, Refaelov én Vossen op de bank. Wesley startte wel en dat loonde al snel. Bij de eerste echte kans duwde de Braziliaan in twee tijden de openingsgoal in doel. Gek genoeg gaf Club daarna de match uit handen. Wesley viel geblesseerd uit en vlak daarna bracht Simon de Buffalo's terecht langszij. Op slag van rust ging het van kwaad naar erger voor Club. Poulain ontsnapte aan rood en even later beging De Bock, die bij de gelijkmaker ook in de fout ging, hands in de zestien. Scheidsrechter Vertenten wees resoluut naar de stip en daarop stuurde Simon AA Gent met een 2-1 voorsprong de rust in.

De donderpreek van Preud'homme tijdens de pauze wierp zijn vruchten af. Club kwam goed uit de kleedkamer en na twee domme fouten van Troost-Ekong had blauw-zwart zelfs een mannetje meer. Het sein voor Preud'homme om een tactische zet door te voeren. De Brugse orkestmeester haalde Simons naar de kant een gooide Engels in de spits. Pakte Kalinic niet uit met een knappe reflex, dan had die ingreep de 2-2 opgeleverd. De Kroatische doelman wierp zich met een handvol prima reddingen op tot man van de match. AA Gent is titelkandidaat.

Lees het verslag van onze man in de Ghelamco Arena op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken voor slechts één euro.

Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
Meer over7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Thierry Geers

  Geen voorlinie meer? BRODIC eindelijk laten spelen!!! Wat hebben we te verliezen? C'mon FCB

 • Yorick Dauwe

  Te rechte overwinning van Gent! Poulain moest in minuut 40 donkerrood hebben gekregen. De rest is dus bijzaak!

 • Ste5 Simoens

  Dat zie ik graag Club op de knieën. Poulain had ook rood moeten krijgen na horrortackle. Onvoorstelbaar dat ref dit door de vingers ziet. Vormer mocht er ook voor mij. Laf gespeeld. Buffalo 4ever.

 • Gun A

  Top

 • geert vanpraet

  Allee je gaat me toch niet vertellen dat hent een rol gaat spelen???eendagsvliegjes

Gesponsord

Meld een bug