Yves Vanderhaeghe blijft ook vandaag kalm: "De spelers willen door met mij"

'Bewaar ten alle tijde uw kalmte'. Het devies hangt dezer nachten op een verguld plaatje boven het bed van AA Gent-coach Yves Vanderhaeghe. Twee dagen na de 0-4-pandoering tegen Club Brugge, stond hij vandaag toch nog enigszins positief de verzamelde pers te woord. "Aan alles wat geschreven en gezegd wordt kan ik toch niets doen."

Het blijft immers erg onrustig bij AA Gent. Gisteren was er opnieuw een dag vol beraad en overleg, maar aan het einde van de dag bleef de (nabije) toekomst van Yves Vanderhaeghe onzeker. De zware 0-4-nederlaag tegen Club Brugge liet diepe sporen na bij AA Gent. Zondagavond hield het kernbestuur van de Buffalo’s al een paar uur crisisberaad, gisteren werd er alweer druk vergaderd, zonder dat er concrete dingen uit de bus kwamen.

BELGA

Yves Vanderhaeghe blijft intussen gewoon zijn job doen. Gisterochtend was hij om 8 uur als eerste op het Gentse oefencomplex, waar hij in de voormiddag een training leidde. Rond het middaguur streken Ivan De Witte en Michel Louwagie neer op het oefencentrum in Oostakker. De voorzitter en de manager van AA Gent hadden er gesprekken met spelers, bij wie zij peilden in hoeverre de groep nog achter de trainer staat. Zij kregen hetzelfde te horen als wij een dag eerder: een grote meerderheid onder de spelers sprak ook tegenover het bestuur zijn steun uit aan de geplaagde coach.

Op de bank?
Na de gesprekken met de spelers trokken Ivan De Witte en Michel Louwagie ruim de tijd uit om te overleggen met Yves Vanderhaeghe. Met de informatie die zij bij de spelers én de coach ophaalden, gingen zij nadien weer in beraad. Een beslissing viel er niet, maar niemand binnen de club kan of wil garanderen dat Yves Vanderhaeghe morgenavond nog op de bank zit voor de bekerwedstrijd in Virton. Een situatie die niet houdbaar is, noch voor de club, noch voor de trainer. Vanderhaeghe blijft intussen plichtsbewust zijn werk doen. Hij boog zich in de namiddag over de voorbereiding van het duel met Virton en verliet het oefencentrum in de late namiddag. 

Yves Vanderhaeghe verlaat het trainingscomplex.
Photo News Simon Mouton Yves Vanderhaeghe verlaat het trainingscomplex.44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk claeys

  Zijn dagen zijn geteld! Uiteindelijk krijgt trainer de scguld , maar grote oorzaak is de slechte scouting, aankopen en club heeft hoogtepunten gehad, denken dat het gewoon verder gaat maar het gaat gewoon verder bergaf? Deze ploeg kan niets groter bereiken,

 • didier de coster

  rik van al die commentaren hier sla je telkens de nagel op de kop, uw analyse , kennis en inzicht zouden van u een goede trainer maken of misschien ben je dit ooit geweest of nog ? in ieder geval brugge speelt weer kampioen met in de nek kortbij genk, de enige die het jullie wa moeilijk zal maken , als gent zich niet versterkt in de voorlijn spelen we play-off 2, zielig voor zo een stad en trouwe aanhang ; COBW

 • Jan Boden

  Als trainer moet je ieder seizoen aan een nieuw elftal beginnen bouwen. Dat het dan eens een seizoen minder wil lukken zal niet abnormaal zijn zeker ? In het openbaar met Sollied praten vond ik een belediging voor Yves Vanderhaeghe, dat was heel klein van het Gents bestuur.

 • rik cappelle

  Didier die spelers die ge noemt zijn toch nog maar 1 seizoen weg maar het verval is toch al langer bezig. Verleden seizoen nog met zeer veel toeval in PO 1 geraakt en ik denk dat dit in volle euforie veel pijnpunten verborgen gehouden heeft die nu bloot worden gelegd.

 • didier de coster

  de gentse pers is nooit aagentgezind geweest , nooit en zeker als het wat minder gaat, waarom ? kwee nie, eerder een erfgoed zeker , door een zeer slecht scouting werden spelers als kubo , moses, kalu , gigot , foket niet waardig vervangen, de fout ligt niet bij coach yves , die moet het maar oplossen met mindere goden , alé goden , eerder goden van den aldi ; echte aagentfan