Yannick Ferrera: "Directie had te weinig respect"

BELGA
"Een gebrek aan vertrouwen en respect vanwege de directie." Dat is de reden waarom Yannick Ferrera zo plots opstapte als coach van Charleroi. In een persbericht ontkende hij dat financiële redenen of contacten met andere clubs aan de basis liggen van zijn ontslag.

"Allereerst wil ik verklaren dat ik -in tegenstelling tot wat gezegd en geschreven is- nooit met de directie van Sporting Charleroi gesproken heb over een nieuw contract voor volgend seizoen of over een salarisverhoging", verklaarde Ferrera. "Geld is dus in geen geval de reden voor mijn ontslag. Enkelen hebben ook beweerd dat er contacten waren met andere clubs, maar ook dit is totaal onjuist."

"Mijn beslissing om ontslag te nemen, is een gevolg van een discussie die ik afgelopen week met de directie had. Hierbij voelde ik een duidelijk gebrek aan vertrouwen in en respect voor mij. In die omstandigheden was het voor mij onmogelijk om mijn werk voort te zetten."

"Neem niemand iets kwalijk"
"Ik neem niemand iets kwalijk en zal Abbas Bayat altijd dankbaar blijven voor de kans die hij me gegeven heeft. Ook de nieuwe directie ben ik dankbaar dat ze me het hele seizoen gesteund hebben."

"Ik heb mijn functie opgezegd zonder wrangheid jegens wie dan ook en koester de mooie herinneringen aan mijn verblijf bij de club. Naast de directie bedank ik de spelers, de technische en medische staf, het clubpersoneel en vooral de supporters van Sporting Charleroi."